Home / Administratie / Reorganizare la primărie: bârlădenii vor plăti taxa de salubritate la Fondul locativ și nu la Serviciul taxe și impozite

Reorganizare la primărie: bârlădenii vor plăti taxa de salubritate la Fondul locativ și nu la Serviciul taxe și impozite

Autoritățile locale sunt în toiul aranjamentelor pentru momentul în care noul operator de salubritate (SC Urbana SA Bistrița), va prelua de la Compania de Utilități Publice (CUP) Bârlad serviciile de colectare și transport a gunoiului menajer din Bârlad.

Astăzi, Consiliul Local Bârlad, se va întruni în ședință extraordinară, pentru a dezbate, printre altele și reorganizarea Biroului Administrarea Fondului Locativ. Propunerea executivului este ca acest birou să preia activitatea de încasare a taxei de salubritate, prilej cu care se va transforma în Serviciul Administrarea Fondului Locativ și Incasare Taxă Salubritate (SAFLITS).

Dacă și consilierii locali vor fi de acord, ar urma ca noul serviciu să funcționeze cu 15 posturi, zece dintre acestea urmând a fi înființate special pentru activitatea de încasare a taxei de salubritate.

Reamintim că, din primăvara acestui an, colectarea și transportul gunoiului menajer nu vor mai fi prestate de SC CUP SA Bârlad. Vor dispărea încasatorii din ușă în ușă, iar bârlădenii vor plăti gunoiul la primărie. Toate aceste schimbări vor surveni ca urmare a începerii activității operatorilor zonali de salubritate, odată cu darea în folosință a depozitului ecologic de deșeuri de la Roșiești.

Întreg sistemul de colectare, transport, plată a deșeurilor menajere a intrat în transformare odată includerea lui în proiectul ”Sistemul integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui”, derulat de Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Vaslui (ADIV), formată la nivelul Consiliului Județean și la care sunt afiliate toate primăriile din județul Vaslui.

În Bârlad și 19 comune din vecinătatea municipiului, preluarea deșeurilor menajere de la containere se va face de către SC Urbana Bistrița. Firma a obținut acest drept, în urma unei licitații ce a avut loc în 2016. La licitație a participat și SC CUP SA Bârlad, însă firma bistrițeană a oferit un preț mai mic și a fost declarată câștigătoare.

Inițial, municipalitatea bârlădeană a stabilit ca plata taxei de salubritate să se facă la Serviciul taxe și impozite. Mai sunt așteptate și alte schimbări de plan, atât la nivel de municipiu, cât și județean, buna organizare, cu atât mai puțin cea din capul locului, nefiind punctul forte al autorităților de niciunde. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: