Home / Social / ”Târg de primăvară”, cu mărțișoare și spectacole, la Vaslui

”Târg de primăvară”, cu mărțișoare și spectacole, la Vaslui

O nouă ediție a ”Târgului de primăvară” va fi organizată, în ultimul week-end din această lună, la mall-ul din nordul municipiului Vaslui. Pe lângă expoziția cu vânzare de mărțișoare, vizitatorii se vor putea bucura și de două seri de spectacole, invitați speciali fiind artiștii Cosmina Adam și Ciprian Silași.

Vasluienii vor avea ocazia și în acest an să admire și chiar să-și cumpere cele mai frumoase și originale mărțișoare lucrate manual de artiști plastici amatori și profesioniști din județul nostru. Acest lucru îl vor putea face direct din ”Târgul de primăvară” organizat, ca în fiecare an, în mall-ul din nordul municipiului, de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJPCCT) Vaslui. Expoziția cu vânzare se va desfășura în perioada 22-24 februarie și va reuni aproximativ 25 de expozanți, toți din județ, excepție făcând producătorul de mărțișoare din turtă dulce, care vine din Pitești.

În cele trei zile de expoziție, vom organiza și ateliere de lucru în care copiii vor învăța să confecționeze mărțișoare. Fiecare școală din municipiul reședință își va desemna câte o grupă de 20 de copii care va participa la aceste ateliere”, ne-a declarat directorul CJCPCT Vaslui, Lucian Onciu.

De asemenea, din programul târgului nu vor lipsi spectacolele. Sâmbătă, pe 23 februarie, vor fi, începând cu ora 18, un spectacol de teatru de păpuși, oferit de Centrul Cultural ”Podul Înalt” Muntenii de Jos, precum și un spectacol de improvizație pentru copii susținut de trupa ”Litlleimpro”. ”Târgul de primăvară” se va încheia duminică, când, de la aceeași oră 18, va începe un program dedicat special sărbătorii Dragobetelui. După evoluția grupurilor CJCPCT Vaslui, respectiv ”Mugurel” și ”Hora Vasluiului”, pe scenă vor urca artiștii Cosmina Adam și Ciprian Silași. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: