Google+
Home » Social » 92 de comercianți au fost taxați de comisarii de la Protecția Consumatorilor

92 de comercianți au fost taxați de comisarii de la Protecția Consumatorilor

În luna ianuarie 2019, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vaslui a desfășurat 107 acțiuni de control, pentru verificarea respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor.

Constantin Vasilache, comisar șef adjunct al CJPC Vaslui, a precizat că pe lângă acțiunile tematice de control proprii, au avut loc și acțiuni pentru cercetarea reclamațiilor și sesizărilor primite din partea consumatorilor.

Urmare a deficiențelor constatate, comisarii de la Protecția Consumatorilor au oprit temporar de la comercializare produse alimentare și nealimentare în valoare de 35.249 lei, până la eliminarea/remedierea deficiențelor constatate. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul comercial produse alimentare și nealimentare în valoare de 180.869 lei.

„Pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor, au fost sancționați contravențional 92 operatori economici, fiind aplicate 40 amenzi contravenționale în valoare totală de 70.500 lei și 52 avertismente. În timpul verificărilor efectuate s-au constatat deficiențe privind comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate depășit, lipsa elementelor de identificare și caracterizare a produselor, precum și neafișarea prețurilor de vânzare sau a prețurilor pe unitatea de măsură”, a spus Constantin Vasilache.

În aceiași perioadă, CJPC Vaslui a cercetat și soluționat un număr de 17 reclamații primite din partea consumatorilor. În urma cercetărilor efectuate, șase reclamații s-au dovedit a fi întemeiate, opt reclamații au fost neîntemeiate, două reclamații au fost redirecționate către alte instituții, iar o reclamație nu a putut fi soluționata din cauza lipsei elementelor necesare. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: