Google+
Home » Justitie » Doi vasluieni s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinși pescuind cu unelte interzise de lege

Doi vasluieni s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinși pescuind cu unelte interzise de lege

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni au depistat doi bărbați în timp ce desfășurau activități de pescuit comercial cu ajutorul unei unelte interzise de lege cu ajutorul căreia au capturat 432 de pești (puiet) sub dimensiunile minime legale.

În urma legitimării celor două persoane, polițiștii de frontieră au stabilit că acestea sunt doi cetățeni români, M.D. și A.M., în vârstă de 36, respectiv 40 de ani, ambii domiciliați în județul Vaslui.

La cercetări, bărbații au declarat faptul că prostovolul în cauză, cu înălțimea de 1,65 metri, având ochiul plasei de 3×3 cm și aria de 3,30 metri, aparține lui M.D. și a fost folosit de mai multe ori pentru a prinde pește sub dimensiunile minime legale. Totodată, polițiștii au mai stabilit faptul că bărbații nu dețineau permise de pescuit sportiv și nici nu aveau autorizație sau licență de pescuit comercial sau sportiv.

Polițiștii de frontieră au ridicat unealta de pescuit, în vederea confiscării, au redat mediului natural, respectiv râul Prut, peștele capturat de cei doi bărbați și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și deținere sau folosire la pescuit de către persoanele neautorizate a prostovoalelor față de M.D. și complicitate la infracțiunea de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și complicitate la infracțiunea de folosire la pescuit de către persoanele neautorizate a prostovoalelor față de A.M. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: