Home / Administratie / Gunoiul bârlădenilor, tot mai ”prețios”! Iată cât au decis autoritățile locale că cetățenii ar trebui să scoată din buzunar

Gunoiul bârlădenilor, tot mai ”prețios”! Iată cât au decis autoritățile locale că cetățenii ar trebui să scoată din buzunar

de Mihaela NICULESCU

Consilierii locali bârlădeni au aprobat, ieri, în ședință extraordinară, majorarea tarifului de colectare, transport și depozitare a deșeurilor pentru populație dar și pentru agenții economici din Bârlad și comunele limitrofe.

Concret, cetățenii din Bârlad vor plăti, din această lună, mai mult cu 0,50 lei/persoană cu TVA, respectiv cu 1 leu/mc fără TVA, în cazul agenților economici. Asta înseamnă că tariful la populație va crește de la 11 lei/ persoană pe lună cu TVA, la 11,5 lei/persoană pe lună, cu TVA. Agenții economici vor suporta o creștere a tarifului pe metru cub de gunoi, de la 99,2 la 100,2 lei, fără TVA.

„Această majorare a tarifului a fost aprobată în luna ianuarie de Consiliul Județean, la solicitarea operatorului regional care administrează actualmente depozitul de gunoi. Argumentul operatorului a fost punerea în aplicare a Ordonanței nr. 74/2018 privind regimul deșeurilor. Aceasta prevede ca de la 1 ianuarie să se perceapă operatorului o taxă pe economia circulară. Din această cauză, a apărut necesitatea majorării tarifului de colectare, transport și depozitare a deșeurilor”, a declarat în cadrul ședinței CLM Adrian Bobeică, directorul SC CUP SA Bârlad.

Acesta a mai menționat că până la sfârșitul anului prețul gunoiului ar putea scădea prin punerea în aplicare a Legii 31/2019 privind regimul deșeurilor. În baza acestui act normativ, contravaloarea deșeurilor reciclate va intra în bugetul Primăriei, iar astfel tariful pentru serviciile de salubritate ar putea scădea.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul, al 15-lea județ din țară la atragerea fondurilor europene în anul 2018

5,22 milioane euro. Aceasta este ...

49 de UAT-uri din județul Vaslui vor primi bani la echilibrarea bugetelor locale

de Dănuț CIOBANU Repartizarea către ...

Noi reguli pentru comercianții vasluieni care vând produse din campaniile promoționale

Comercianții care rămân pe stoc ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: