Home / Justitie / Polițistul vasluian Costel Cristian Chiper, devenit ”vedetă” după o încăierare într-un bar, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Polițistul vasluian Costel Cristian Chiper, devenit ”vedetă” după o încăierare într-un bar, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

de Paul ALEXA

Un agent de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Iași din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru fapte de corupție.

Agentul Costel Cristian Chiper de la Postul de Poliție Gherghești, aflat sub control judiciar, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și influențarea declarațiilor în formă continuată, după ce, în luna noiembrie a anului trecut, a pretins de la o persoană suma de 200 lei, pentru a nu aplica unei rude de-a acesteia, care administrează o societate comercială, o sancțiune contravențională.

„La data 25 noiembrie 2018, inculpatul Chiper Costel Cristian, în calitatea menționată mai sus, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a pretins de la o persoană, rudă a unui administrator de firmă, suma de 200 lei (100 de lei pentru sine și 100 de lei pentru colegul său, Dursan Ionuț Marian), pentru a aplica acesteia, în legătură cu activitatea societății, doar sancțiunea «avertismentului». În același context, la data de 28 noiembrie 2018, inculpatul Chiper Costel Cristian a primit, prin intermediul colegului său, suma de 100 lei (conform înțelegerii), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arată procurorii DNA.

Ulterior, în luna decembrie a anului trecut, Costel Cristian Chiper, cunoscând actele dosarului de urmărire penală, l-a abordat pe colegul său Ionuț Marian Dursan și a încercat să-l determine pe acesta să dea declarații prin care să își asume în întregime atât pretinderea, cât și primirea sumei de bani cu titlu de mită.

Agentul Dursan și-a recunoscut fapta și a scapat cu ”suspendare”

În același dosar, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Ionuț Marian Dursan, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, secția de poliție rurală Iana, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

„În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa profesia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii”, mai arată procurorii.

Dosarul în care Costel Cristian Chiper este judecat pentru fapte de corupție a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui.

Chiper le mai este cunoscut vasluienilor încă din vara anului trecut, când s-a ales cu dosar penal pentru lovire, după ce a fost filmat cu telefonul scuipând și lovind un bărbat, pe motiv că acesta îl filma (vezi video). Incidentul s-a petrecut la o terasă din comuna Perieni, unde agentul de poliție consuma o bere, în timpul său liber. El s-ar fi enervat pe cameramanul de ocazie care insista să-l filmeze cu telefonul mobil. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe langă Judecătoria Bârlad.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un bărbat din Perieni riscă să facă închisoare pentru că a furat 100 lei dintr-o locuință

Polițiștii Poliție Rurală Bârlad au ...

Un bărbat din Vaslui, băut bine, a furat o mașină și a plecat la plimbare deși nu avea carnet

Polițiștii vasluieni cercetează un bărbat ...

Pentru viol și violare de domiciliu, un vasluian a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare

Polițiștii vasluieni din cadrul Serviciului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: