Home / Justitie / Rețea de contrabandă cu țigări, destructurată de polițiștii vasluieni. Iată cum operau contrabandiștii

Rețea de contrabandă cu țigări, destructurată de polițiștii vasluieni. Iată cum operau contrabandiștii

Polițiștii de frontieră vasluieni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, au destructurat o rețea care desfășura activități în sfera contrabandei cu produse din tutun și care acționa pe raza județelor Vaslui și Iași.

În perioada septembrie 2018 – noiembrie 2018, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui s-au sesizat în legătură cu existența și funcționarea unei rețele infracționale care avea preocupări în sfera contrabandei cu țigări și care desfășura activități pe raza județelor Vaslui și Iași. În urma documentării cauzei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, având sprijinul colegilor de la Sectoarele Poliției de Frontieră Huși și Berezeni pe anumite segmente ale activităților de probațiune, polițiștii de frontieră au stabilit că rețeaua este formată din nouă persoane, dintre care șase cetățeni români și trei cetățeni din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani. Aceștia au introdus în România, peste râul Prut, cantitatea de aproximativ 33.000 de pachete cu țigări, în perioada menționată fiind documentate și realizate capturi intermediare.

Țigările erau introduse în România, peste râul Prut, de trei dintre membrii rețelei, toți bărbați de cetățenie R. Moldova. Acestea erau preluate de doi cetățeni români, sub coordonarea capului rețelei, cetățeanul român I.F., în vârstă de 41 de ani și depozitate, pentru scurte perioade de timp în locații din zona de frontieră. Ulterior, țigările erau preluate și transportate de alți doi membri ai rețelei, tot cetățeni români, în localitatea Miroslava, sprijiniți ca antemergători de cei trei cetățeni moldoveni, urmând ca ulterior să fie comercializate de un alt membru al rețelei, cetățean român, pe piața neagră din județul Iași. În urma unei informații deținute de colegii noștri, potrivit căreia capul rețelei urma să achite o sumă de bani cetățenilor din Republica Moldova pentru țigările traficate, dar și pentru realizarea acțiunii și întregirea probatoriului în dosarul penal, în data de 26.11.2018 s-a organizat și efectuat prinderea în flagrant a acestora, precum și punerea în executare a unor mandate de aducere și ridicarea bunurilor provenite sau folosite în activitățile infracționale. În urma activităților desfășurate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 3.000 de pachete cu țigări de proveniență R. Moldova, în valoare de 30.000 lei, trei autoturisme în valoare totală de 50.000 lei, diferite sume de bani în lei și valută, cinci telefoane și alte obiecte/înscrisuri utile cauzei. Totodată, polițiștii de frontieră au pus în aplicare zece mandate de aducere la sediul S.T.P.F. Vaslui în vederea continuării cercetărilor, emise de către ofițerul de poliție judiciară, care instrumentează cauza. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în data de 27.11.2018, trei dintre membri rețelei fiind prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, care a dispus arestarea acestora pentru o perioadă de 30 de zile, ceilalți șase fiind cercetați în stare de libertate. Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii întregii arii infracționale, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Furtul și operațiunile financiare frauduloase, infracțiuni frecvente pe masa polițiștilor vasluieni

O femeie de 42 ani ...

A vrut să fure 400 lei de la un vasluian, pe care l-a amenințat cu cuțitul

Este pățania unui tânăr de ...

”Ziua Porților Deschise” la ISU Vaslui, la împlinirea a 171 ani de la bătălia din Dealul Spirei

Cele șase unități ale Inspectoratului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: