Home / Administratie / Soleștiul va avea o organizație a utilizatorilor de apă pentru irigații

Soleștiul va avea o organizație a utilizatorilor de apă pentru irigații

Conducerea Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui a avut o întâlnire de lucru cu grupul de inițiativă, care dorește înființarea unei organizații a utilizatorilor de apă pentru irigații la Solești.

Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a spus că instituția pe care o conduce are discuții cu fermieri din mai multe zone ale județului, pentru a înființa astfel de organizații.

“Această organizație de la Solești este în faza de început. După ce se va constitui, va urma să fie emis un ordin al Ministerului Agriculturii prin care se va preda organizației infrastructura secundară aferentă sistemului de irigații. În zona Solești, sistemul de irigații acoperă o suprafață de 473 de hectare. Noi avem persoane din instituție care se ocupă de această problemă, dar este foarte greu să găsim întreprinzători pentru a înființa organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații”, a spus Gigel Crudu.

În prezent, în județul Vaslui sunt 11 organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații, din care șapte în amenajarea Albița-Fălciu, și câte o organizație în Banca, Tutova și Dragalina.

Din acest an, va demara o investiție de 13 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de irigații din amenajarea Albița – Fălciu. Investiția se va derula pe o perioadă de trei ani, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România.

Cu o sumă de 11 milioane de euro vor reabilita cele patru stații de pompare de bază, 36,291 kilometri canale de irigație și 17 constructii hidrotehnice ce vor asigura necesarul de apă pentru o suprafață de 10.075 hectare. Alte două milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea stației de repompare de la Vetrișoaia. Această stație, care este abandonată de 10 ani, poate asigura apa pentru irigații pentru un platou de 900 hectare. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ Vaslui achită datorii de 1,9 milioane lei ale Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui va fi, la ...

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: