Home / Social / Zile pline de evenimente pentru pompierii vasluieni

Zile pline de evenimente pentru pompierii vasluieni

În perioada 8 februarie 2019, ora 16.00 – 11 februarie 2019, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit la 32 misiuni. Dintre acestea 25 au fost intervenții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Pompierii bârlădeni au intervenit vineri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Grăjdeni, comuna Fruntișeni. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta în zona coșului de fum, în pod, cu probabilitatea de propagare la întreaga locuință. Urmare a incendiului au ars elementele aferente acoperișului înzona coșului de fum și a fost degradate șase coli de tablă. A fost salvată locuința cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum, neprotejat termic față de elemntele combustibile.

Pompierii hușeni au fost solicitați sâmbătă, când au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o magazie proprietate, în municipiul Huși. Au ars 10 kg de rumeguș și alte bunuri în zona mijlocului electric lăsat sub tensiune. Datorită intervenției imediate a pompierilor a fost salvată magazia și casele învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului efectul termic al mijlocului electric sub tensiune, lăsat nesupravegheat. Aceștia au intervenit și ieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință, în localitatea Lunca Banului, comuna Lunca Banului. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără la podul casei. Au ars aproximativ 30 metri pătrați de acoperiș din plăci de azbociment, pe astereală din lemn, 25 metri pătrați tavan din PAL, uși ferestre, mobilier, textile diverse și actele proprietarului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum, neprotejat termic față de materialele combustibile.

Au mai avut loc trei misiuni privind transportul pacienților la ambulanță, cu un echipaj de stingere, vineri și duminică în municipiul Bârlad și ieri în municipiul Vaslui. De asemenea pompierii au fost solicitați vineri pentru o misiune de deblocare a unei uși, în municipiul Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: