Home / Justitie / Cărți de identitate false descoperite la controlul de frontieră

Cărți de identitate false descoperite la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița au descoperit ascunse asupra a doi bărbați, două cărți de identitate false, pe care cei doi urmau să le folosească în Germania.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în țară, în aceeași zi, pasageri în mijloace de transport diferite, cetățeanul din Republica Moldova C.G., în vârstă de 27 de ani și Z.V., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 33 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra pasagerilor și bagajelor acestora, în urma cărora au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, asupra celor doi, câte o carte de identitate cu însemnele autorităților române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noștri au stabilit că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate, C.G. a declarat că a procurat cartea de identitate de la un conațional, ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 200 euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Z.V. a declarat că, la rugămintea unei rude, trebuia doar să transporte documentul descoperit la controlul de frontieră în Germania.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: