Home / Sanatate / Farmaciștii din județ au dubii în legătură cu alerta referitoare la Eurespal, medicament recent retras din farmacii

Farmaciștii din județ au dubii în legătură cu alerta referitoare la Eurespal, medicament recent retras din farmacii

de Mihaela NICULESCU

Farmaciștii din județ au dubii în legătură cu alerta referitoare la Eurespal, medicament recent retras din farmaciile din județ, ca și din cele din țară și din UE. Producătorul francez al acestui medicament a propus interzicerea comercializării acestuia în spațiul european din cauza efectelor nocive pe substanța activă le-ar avea asupra inimii.

La sfârșitul săptămânii trecute, farmaciile din județul Vaslui au primit notificări în care se precizează că medicamentul Eurespal (folosit la tratarea tusei și pentru stimularea expectorației în cazul bronhopneumoniei) va trebui blocat în farmacii. Așadar, nu este vorba, deocamdată, de o retragere a produsului și de o sistare a comercializării sale.

„În conformitate cu nota informativă pe care am primit-o, am oprit de la vânzare siropul și tabletele Eurespal. Ca atare, am instituit carantina în cazul acestui medicament, retragerea de pe piață a acestuia urmând a fi făcută de distribuitori în baza unui mandat primit de la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM). Avem termen de păstrare în carantină a medicamentului până la data de 22 februarie, după care se va lua decizia finală. Fie se retrage, fie va fi repus din nou în vânzare. Nu cred că va fi vorba despre o retragere, pentru că, dacă ar fi fost motive serioase, medicamentul ar fi fost retras dintr-o dată și nu blocat. Vom vedea care va fi poziția ANMDM”, a declarat managerul unei farmacii bârlădene.

Dubiile farmaciștilor au la bază situații asemănătoare, în care un medicament retras de pe piață a fost, ulterior, repus în vânzare.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

Cât de eficiente sunt măsurile de restricționare a accesului vizitatorilor în spitalul din Bârlad?

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad încearcă să ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: