Home / Administratie / Iată cu ce se ocupă în timpul programului consilierul personal al primarului Boroș, fost militar cu pensie specială!

Iată cu ce se ocupă în timpul programului consilierul personal al primarului Boroș, fost militar cu pensie specială!

de Simona MIHĂILĂ

Munca în administrație, pe postul de consilier personal al primarului Dumitru Boroș, l-a inspirat într-atȃt de mult pe Costel Tudor, plătit regește din bani publici, încȃt s-a apucat să scrie versuri. Pe facebook, în timpul orelor de serviciu. Și nu de azi, de ieri, ci de multă vreme. Și nu ocazional, ci de câteva ori pe zi! Iată, așadar,  ce se ocupă în timpul programului consilierul personal al primarului Boroș, platit cu leafă grasă din banii bârlădenilor! Pentru sumedenia de oameni din Primăria Bârlad, din mediul politic, din rândul jurnaliștilor, al consilierilor locali (inclusiv liberali), care se întreabă de doi ani ce face toată ziua această persoană, contul de facebook al celui care se crede ”șeful cancelariei” este oglinda vie a activității sale.

Costel Tudor se descoperă prietenilor săi virtuali drept filosof, critic de presă, romantic incurabil și mare om politic. Aceste trăsături și multe altele ascunse de firea sa complexă, multilateral dezvoltată, sunt scoase în evidență aproape zilnic, în creații personale, sau prin citate preluate de la mari învățați ai lumii, pe care le publică spre educarea publicului larg, care se spetește muncind la ora cȃnd muza dă năvală în biroul lui Tudor. Totul se întâmplă, în admirația generală a celor aproape zece persoane care-l gratulează permanent cu like-uri.

Pentru bȃrlădenii care sunt curioși să știe pe ce se duc banii lor, am salvat cȃteva dintre postările pline de nerv ale consilierului personal al primarului Boroș, care mustește de versuri compuse chiar în timpul serviciului, în biroul său din centrul clădirii primăriei

Iată, de exemplu, cum, într-o zi mohorâtă din toamna trecută, la ora 8.20 dimineața, când cei mai mulți dintre noi suntem deja ”în priză”, la slujbă, domnul Tudor a simțit nevoia imperioasă de a-și începe ziua cu o binemeritată pauză pe care o folosește spre a-și face cunoscută opinia despre ”Femeia curvă”.

Cu o zi înainte, la o jumătate de oră după începerea programului, Costel Tudor face, de asemenea, pauză pentru a mărturisi că ”se simte binecuvântat”. Motivul îl aflăm din postarea de pe facebook, unde consilierul personal al primarului ne dezvăluie cum stă treaba cu ”munca”. Nu, nu din proprie experiență, ci din scrierile altora, pe care i-a citat: ”Pune-te la treabă din toată inima și vei reuși! Competiția este atât de mică…”. Evident, a doua parte a cugetării chiar pare să aibă legătură cu el însuși. Cine cunoaște circumstanțele în care a aterizat la Primăria Bârlad recunoaște povestea spusă pe scurt a ocupării postului unde stimabilul taie frunze la câini.

Din obsesiile lui Roman Pisar

Într-o altă zi din săptămână, Tudor ”se simte curios”, după cum aflăm de pe contul său de socializare. Curiozitatea e legată de ziariști care transmit ”răutăți” și pe care îi bănuiește de ”analfabestism” (ce cuvant o mai fi si asta??) și de servilism. Pudelul lui Boroș, fost slujbaș la PRM, vorbește de servilism!

Pe 8 octombrie 2018, Costel Tudor începe o nouă zi de muncă, la ora 8 punct, ghici unde? Tot pe facebook. Cu o postare dedicată  presei (evident), despre care spune că o răsfoiește ”sporadic” (suntem convinși că nu e primul lucru pe care-l face imediat ce se trezește).

Altădată, Tudor mărturisește că ”se simte invincibil” și nu se sfiește să-și facă autocritica: ”Un inteligent observă tot timpul, un prost face tot timpul observații”.

Cȃteodată cu metrică exactă, altădată fără, rimele sfătuitorului lui Boroș, caracterizate de autor drept «antibiotice», au o țintă clară꞉ atacul la dușmanii politici și proslăvirea fără limite și fără perdea a marilor realizări pe care edilul liberal în funcție le ține ascunse prin sertare sau prin mapele pe care le afișează ostentativ, la conferințele de presă.

Mare, mare politician!

Ce mesaje mai are Tudor pentru cei care contribuie din plin la pensia lui specială de militar, dar și la indemnizația de consilier? Cuvintele primarului, publicate și republicate de mai multe ori, doar-doar or intra în mintea cititorilor care ar putea începe să aprecieze ″realizările″ lui Boroș, sunt la loc de cinste, fiind însoțite de remarci personale exhaustive꞉ ″Primarul Boroș face totul pentru Bârlad și pentru cetățenii Barladului″. Mai mult chiar, Tudor recunoaște că primarul e modelul său personal꞉ «Am învățat ceva de la primarul Boroș: nu arunca piatra, ci mut-o din loc!!!». Aplicȃnd acest principiu, nu e de mirare că pietrele de moară ale Bȃrladului se tot adună, în ultimii doi ani, fiindcă Boroș și echipa lui de foști militari cu pensii speciale, de care s-a înconjurat, nu știu decȃt să le mute dintr-o parte în alta.

După odele închinate lui Boroș, urmează comentariile politice, pe care sfătuitorul primarului le face din postura unui Știe-Tot, care urăște trădarea, dar îi iubește pe trădători, făcȃnd aluzii la situația politică de pe plan local și ridicȃnd în slăvi partidul al cărui membru este în acest moment.

Cine e personajul pe care-l plătim ca să taie frunze la câini la Primăria Bârlad?

De câtva timp, însă, Tudor a tras obloanele contului de facebook, după ce imaginația i-a luat-o razna și a dat cu oiștea poeziei în gardul principiilor. În vȃltoarea creației, Costel Tudor i-a făcut ”autiști” pe consilierii PSD. Postarea a scandalizat și a atras critici dure din partea celor pe spinarea cărora Tudor mănâncă o pâine. Oamenii inteligenți  au pus situația persoanelor ce suferă de autism mai presus de ironia grobiană a fostului militar cu pensie specială.

Versurile scrise de Costel Tudor într-o zi de vineri, la ora 10.41 (adică în timpul programului său de lucru) au fost ultima doză publică de antibiotice, căci autorul și-a secretizat profilul, așa încât doar prietenii din listă mai au privilegiul de a se înfrupta din opera obedientă a vasalului ajuns de la PRM la PNL.

În orice caz, v-ați făcut o idee, dragi bârlădeni, despre motivele pentru care, o parte din banii pe care îi dați la buget, uneori cu mari sacrificii personale, ajung în teșchereaua lui Tudor Costel.

În plus, așa cum am menționat, Tudor este beneficiar de pensie specială. După ce a ieșit la pensie din Armată, s- a aciuat tot prin posturi călduțe, la stat. A lucrat ca șef-transport la Aquavas – Filiala Bârlad și a fost consilier personal al primarului din comuna Ibănești. O vreme a lucrat la o vulcanizare auto, dar cum la privat nu-ți dă nimeni bani de pomană, Tudor s-a reorientat. Pentru merite deosebite, Boroș l-a ”premiat” cu un ciolănel pe care filozoful de pe facebook să-l roadă liniștit vreo patru ani în timp ce le dă altora lecții de morală și verticalitate.

Până una alta, noi urmărim cu interes nemărginit contul de socializare al lui Tudor, așteptând cu interes o maximă, o cugetare, o poezie, un citat despre cum se numește cel care papă banul public și nu face nimic.

Și pentru că-i plac versurile cu subînțeles, la finalul ședinței Consiliului Local, consilierul Sorin Răducanu i-a dedicat câteva din Rapsodiile de toamnă ale lui Topârceanu:

”Un țânțar, nervos și foarte
Slab de constituție,
În zadar vrea să ia parte
Și el la discuție.”

About Simona Vasile

x

Check Also

Aquavas Vaslui lansează săptămâna viitoare a patra licitație pentru proiectul de apă și canal din Bârlad

de Dănuț CIOBANU SC Aquavas ...

Consilierii din CL Vaslui propun reducerea impozitelor și taxelor locale

de Dănuț CIOBANU Consilierii opoziției ...

Iohannis a câștigat cu sub un procent în fața Vioricăi Dăncilă în județul nostru. Diferența au făcut-o municipiile

Actualul președinte al României, Klaus ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: