Home / Invatamant / În județ, niciun cabinet de medicină școlară în grădinițele și școlile din mediul rural

În județ, niciun cabinet de medicină școlară în grădinițele și școlile din mediul rural

Școlile și grădinițele din comunele județului Vaslui nu au la această dată niciun cabinet de medicină școlară, se arată într-un raport al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții instituției, la nivelul județului Vaslui funcționează doar 25 de cabinete medicale în grădinițe din mediul urban, în condițiile în care există 56 de unități de învățământ preșcolar, în timp ce din cele 46 de școli și licee din orașele vasluiene, doar 26 au astfel de cabinete, la o populație școlară de peste 27.500 de elevi. De asemenea, în județ funcționează patru cabinete stomatologice în școli și licee, dintre acestea doar trei având angajați medici, iar unul o asistentă medicală.

“La nivelul județului există doi medici școlari angajați și un număr de 69 de asistente medicale, toți în mediul urban. În mediul rural, asistența medicală din unitățile de învățământ este asigurată de personal din cabinetele medicale individuale. În localitățile din mediul rural sunt 277 de grădinițe cu 6.689 de preșcolari și 296 de școli și licee cu un număr de 26.171 de elevi”, a declarat ieri Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui,

Pe lângă cei doi medici de medicină școlară, în cabinetele școlare mai sunt angajați cu contract doi medici de familie. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

CL Vaslui acordă Spitalului Județean de Urgență un ajutor financiar de 500.000 de lei

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința din ...

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

Cât de eficiente sunt măsurile de restricționare a accesului vizitatorilor în spitalul din Bârlad?

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad încearcă să ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: