Home / Administratie / Goscom Vaslui a introdus contribuția la economia circulară pentru a descuraja producerea deșeurilor

Goscom Vaslui a introdus contribuția la economia circulară pentru a descuraja producerea deșeurilor

Goscom Vaslui SA a introdus pentru populație și firmele din municipiul reședință ”valoarea contribuției economiei circulară”, în sumă de 0,75 lei/persoană pentru populație și 7,50 lei/mc în cazul agenților economici. Această sumă percepută lunar în mod distinct pe lângă serviciul de salubritate este, potrivit conducerii societății, ”o taxă prin care se încearcă descurajarea generării unei cantități mari de deșeuri depozitate, în final, la platforma ecologică de la Roșiești”.

Depozitarea selectivă a deșeurilor a devenit o problematică ce trebuie luată cât mai mult în serios. Și asta după ce, de la începutul acestui an, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 74/2018 și a Legii 31/2019, s-a introdus un nou sistem de taxare a generatorilor de deșeuri. În consecință, Goscom Vaslui SA s-a aliniat legislației și a introdus, de la 1 ianuarie 2019 , ”valoarea contribuției economiei circulare”. În sumă de 0,75 de lei/persoană pentru populație și 7,50 lei/mc în cazul agenților economici, această sumă percepută generatorilor de deșeuri este trecută în mod distinct pe factura emisă de societate, în condițiile în care banii strânși de la beneficiarii de servicii de salubritate sunt direcționați către Fondul de Mediu.

Contribuția la economia circulară nu este corvoadă, ci o taxă prin care se încearcă descurajarea depozitării unor cantități mari de deșeuri. Pentru acest lucru, în fapt se impune a se realiza o colectare selectivă cât mai corectă direct la sursa generatoare de deșeuri”, ne-a declarat directorul SC Goscom Vaslui SA, Cătălin Bîrleanu.

Conducerea societății vasluiene de salubritate crede, totodată, că prin descurajarea depozitării unei cantități mari de deșeuri la platforma de la Roșiești ”se poate realiza un echilibru financiar pozitiv, odată cu percepția tuturor generatorilor de deșeu de a face o depozitare corespunzătoare a acestuia”. Concret, generarea unei cantități cât mai mici de deșeu menajer se poate face prin eliminarea din componența sa a materialelor reciclabile. În final, totul va conduce la rezultate economice pozitive pentru toți generatorii de deșeuri și, nu în ultimul rând, la un mediu cât mai curat.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pandemia de coronavirus în județul Vaslui: 175 persoane în carantină; 3.632 persoane în izolare la domiciliu

de Dănuț CIOBANU  În data de 29 martie 2020, ...

Somaj tehnic: Etapele pe care trebuie să le parcurgă angajatorii

Agenția Județeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Vaslui ...

HARTA INTERACTIVĂ a cazurilor de coronavirus din România: Situația la minut din județe. Persoanele infectate, în carantină și monitorizate

O hartă interactivă care oferă în timp real numărul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: