Google+
Home » Sport » Handbalistele junioare 3 de la LPS Vaslui sunt la un pas de Grupele Valoare

Handbalistele junioare 3 de la LPS Vaslui sunt la un pas de Grupele Valoare

Echipa de handbal junioare 3 a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a depășit perioada nefastă cu două înfrângeri, care le-a permis următoarelor clasate să se apropie periculos de mult. După ce le-au învins pe ieșence cu 40 – 24, vasluiencele au reușit ieri să câștige partida cu LPS Roman, scor 26 – 18. Meciul a fost mult mai disputat decât a arătat-o tabela de scor după fluierul final, la pauză LPS Vaslui având un avantaj steril de un gol, scor 12 – 11.

Vasluiencele nu pot încă să răsufle ușurate, deoarece ocupanta locului patru, CSS Tg. Neamț, a dispus de LPS Piatra Neamț, în deplasare, scor 24 – 35. Ocupanta locului doi, CSS Bacău s-a distrat cu LPS Iași, scor 42 – 22. O misiune ușoară a avut și liderul CS OK Sport Onești, care a învins la opt goluri pe CSS 2 Bacău, scor 32 – 24. HC Buhuși a câștigat la masa verde partida cu Știința Miroslava Iași, scor 10 – 0.

CS OK Sport Onești e lider în seria A a Campionatului Național de Handbal feminin pentru junioare 3, cu 42 de puncte. Completează podiumul CSS Bacău și LPS Vaslui, cu 40, respectiv 36 de puncte. Pe locul patru se clasează CSS Tg. Neamț, cu 30 de puncte. Urmează HC Buhuși cu 27 de puncte, iar pe șase și șapte se află LPS Roman și LPS Iași, ambele cu 26 de puncte. Locul opt este ocupat de CSS 2 Bacău, cu 21 de puncte iar pe nouă se află LPS Piatra Neamț, cu același număr de puncte. Lanterna roșie Știința Miroslava Iași are două puncte.

Vasluiencele sunt în cărți pentru a se califica la Turneul Valoare, unde merg primele trei echipe din fiecare serie, însă trebuie să își păstreze concentrarea și meciul viitor. LPS Vaslui are șase puncte avans față de ocupanta locului patru, cu trei etape rămase de disputat. Însă vasluiencele nu vor mai disputa ultima partidă, câștigată deja la masa verde. Dacă CSS Tg. Neamț va învinge în toate cele trei etape rămase de disputat, o va egala la puncte pe LPS Vaslui. Principalul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte între două echipe este golaverajul în meciurile directe. Pentru a merge mai departe în detrimentul nemțencelor reprezentantele județului nostru trebuie să nu piardă la cel șapte sau mai multe goluri în partida retur cu acestea, pentru că în tur au învins cu 30 – 23. CSS Tg. Neamț – LPS Vaslui va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: