Home / Administratie / Peste 160 de milioane de lei, cheltuite la nivelul Vasluiului pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă

Peste 160 de milioane de lei, cheltuite la nivelul Vasluiului pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă

Nu mai puțin de 160 de milioane de lei vor intra în următorii ani în modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Vaslui. Proiectul este derulat de Consiliul Județean, prin operatorul său, Aquavas SA.

Primăria Vaslui beneficiază de investiții importante pe raza municipiului, în baza parteneriatelor pe care le are cu autoritățile județene. Unul dintre proiecte este cel care privește reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în oraș și suburbii, derulat de Aquavas. Proiectul urmează a fi implementat în trei etape, pentru prima fiind semnat deja ordinul de începere a lucrărilor în valoare de 70 de milioane de lei. În cea de-a doua etapă, care presupune cheltuirea altor 20 de milioane de lei, se vor monta stații de pompare apă și apă uzată, se vor amplasa rezervoare de mare capacitate, de 500 de metri cubi, în zona Dimitrie Cantemir și se va realiza extinderea rețelei de apă în Moara Grecilor. În ultima etapă, va continua dezvoltarea rețelelor de apă în municipiu, valoarea acestui ultim proiect fiind de 74 de milioane de lei.

Este un proiect de o importanță mare pentru comunitatea noastră. În anumite zone, poate este cea mai importantă problemă, pentru că cetățenii ne întreabă, și pe bună dreptate, când vine apa sau când se realizează canalizarea. Noi trebuie să-i informăm. Însă, nu se poate face peste noapte. Voi stabili grafice de lucru cu constructorul pentru că eu vin din urmă cu celelalte utilități și cu asfaltul pentru a nu lăsa strada desfundată. Trebuie să ne corelăm cât mai bine”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Toate cele trei proiecte urmează a fi implementate în următorii ani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Blocuri ANL pentru locuințe de serviciu și închiriere

Construcția de locuințe este una ...

18 august 2019 – Comune vasluiene în sărbătoare

Sărbătoarea Sfintei Marii aduce voie ...

%d blogeri au apreciat: