Home / Administratie / Sute de kilometri de drumuri din piatră și pământ din județ, impracticabile pentru circulație

Sute de kilometri de drumuri din piatră și pământ din județ, impracticabile pentru circulație

Topirea zăpezii a făcut impracticabile numeroase segmente de drumuri județene din județul Vaslui. Practic, pe drumurile din piatră și pământ gropi imense sunt pline cu apă, iar circulația s-a transformat într-un calvar pentru conducătorii auto. În unele comune s-a ajuns în situația în care din cauza gropilor firma de transport să nu mai facă cursele până la capăt de linie. Județul Vaslui mai are la această dată 121 kilometri de drumuri județene din pământ și 342 kilometri de drumuri pietruite.

Ioan Dorobanțu, primarul comunei Bogdănești, a spus că din cauza drumului prost transportatorul din zonă nu își face cursele până la capăt de linie, iar oamenii sunt foarte nemulțumiți. Din momentul în care se termină asfaltul pentru cetățeni e un calvar, pentru că transportatorul nu-și face cursa până la capăt. Am făcut o sesizare la Consiliul Județean (CJ) Vaslui și au venit inspectori de acolo, care au luat măsuri. Oamenii sunt văduviți și avem memorii trimise la CJ. Tot satul a semnat cererea, să vină și la ei transportul să se poată duce la spital, la Bârlad. Transportatorul merge după bunul plac. Dacă este drumul bun se duce până la capăt de linie conform contractului, când nu este, nu se duce. Dar noi, în fiecare zi, fie pe ploaie fie pe ninsoare, mergem să ducem copiii, această este realitatea”, a spus Ioan Dorobanțu.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că după aprobarea bugetului vor fi prevăzute sume pentru repararea drumurilor pe care se circulă în condiții proaste: “Vom interveni pe toate aceste drumuri pentru a le reda circulației în condiții normale. Însă pe drumurile care sunt prinse pe PNDL 2 și urmează să fie modernizate nu putem interveni, pentru că ar fi dublă finanțare. În momentul când timpul va permite, firmele de construcții care au câștigat licitațiile pentru asfaltarea drumurilor trebuie să execute aceste lucrări”.

Sute de kilometri din piatră și pământ

Județul Vaslui continuă să aibă sute de kilometri de drumuri județene pietruite sau din pământ. În prezent, județul Vaslui are în componență 51 de drumuri județene, cu o lungime totală a drumurilor de 940 de kilometri. Situația drumurilor județene este următoarea: 345,9 kilometri cu beton asfaltic, 20,4 kilometri cu beton de ciment, 109,7 kilometri cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri pietruite și 121,9 kilometri de drumuri județene din pământ.

La nivel național, cele mai multe drumuri de pământ sunt în Regiunea Nord-Est (1.843 de kilometri), în Sud-Est (1.832), Nord-Vest (1.738), Centru (1.558) și Vest (1.397). Cele mai puține drumuri de pământ sunt în Sud-Vestul Olteniei (825) și în Sudul Munteniei (878). Regiunea Bucuresti – Ilfov are doar 17 kilometri de drumuri de pământ.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că asfaltarea tuturor drumurilor județene este una din prioritățile instituției pe care o conduce: “Obiectivul nostru este să asfaltăm toți cei 940 de kilometri de drumuri județene. Atunci putem spune că noi, CJ Vaslui, am făcut o treabă bună”.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de manifestări culturale, sociale și sportive importante, organizate de Primăria Vaslui până la sfârșitul anului

Primăria Vaslui va organiza, până la sfârșitul acestui an, ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: