Home / Justitie / Vasluienii își fac de cap la volan

Vasluienii își fac de cap la volan

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane, depistate zilele trecute pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând legislația rutieră în vigoare.

Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată telefonic luni, de către o tânără în vârstă de 18 ani, din municipiul Bârlad, că a fost victima unui eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a sa. În timp ce tânăra, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii Republicii, din Municipiul Bârlad, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui condus de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Poienești, județul Vaslui, a acroșat-o și rănit-o ușor. În urma acestui eveniment, bărbatul a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție. Conducătorul autovehiculului a fost identificat, iar în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost negativ. În cauză, sunt continuate cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Șuletea, au depistat luni în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Șuletea, care nu a putut prezenta documentele autovehiculului, motivând că acestea încă se aflau în posesia vechiului proprietar. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că afirmațiile bărbatului nu se confirmă, autovehiculul depistat nefiind înmatriculat în evidența activă, numerele de înmatriculare prezentate fiind atribuite altui autoturism. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și de conducerea unui autovehicul cu număr fals.

În ceea ce privește infracțiunea de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, au fost depistate mai multe astfel de fapte penale, sancționate corespunzător.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au prins în flagrant duminică un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Tutova, care conducea un vehicul agricol înregistrat în comuna Pogonești, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei. Mai mult, în urma verificărilor, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Huși au depistat în trafic luni, pe strada Castroian, din municipiul Huși, un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Huși, județul Vaslui, care nu poseda permis de conducere. Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au depistat ieri în trafic un autoturism înmatriculat în județul Iași condus de către un bărbat în vârstă de 23 de ani, din localitatea Murgeni, despre care s-a constatat, în urma verificărilor efectuate, că avea dreptul de conducere suspendat. În cauză, celor doi bărbați li s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Iată ce minune: au ieșit polițiștii locali din mașini și s-au apucat de patrulat

Așa da! Polițiștii locali patrulează ...

Sancțiuni aplicate de polițiștii vasluieni în urma campaniei „Alcoolul conduce la tragedii – Povești fără happy-end”

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii ...

Scandalos! Parcul din centrul Bârladului, nerecomandat minorilor. Dar nici adulților

Scene scandaloase! De asta au ...

%d blogeri au apreciat: