Home / Social / Grămezi de deșeuri pe marginea drumurilor din județ

Grămezi de deșeuri pe marginea drumurilor din județ

Tot mai mulți vasluieni care sunt în trafic și-au făcut o obișnuință din a arunca deșeurile menajere pe marginea drumurilor. Deși administratorul drumurilor are obligația să mențină curățenia, fenomenul a depășit cu mult așteptările autorităților.

Drumurile naționale sunt în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Ei au obligația să păstreze curățenia de pe marginea drumurilor. În pădurea de la Crasna sunt foarte multe deșeuri pe marginea drumurilor, toate aceste gunoaie se aruncă direct din mașină. Sunt persoane care abandonează saci întregi de deșeuri. Chiar dacă administratorul trebuie să mențină curățenia, ne confruntăm cu un adevărat fenomen. Intervenim și noi în această problemă, dar nu putem să identificăm sursa acestor deșeuri”, a spus Gabriel Laic, comisar șef al Comisariatul Județean Vaslui al Gărzii Naționale de Mediu.

Cum instituția și-a modernizat parcul auto în ultimii ani, comisarii de mediu vor avea în perioada următoare o prezență mult mai puternică la nivelul județului. “Prin Programul Rabla ne-am dotat parcul auto cu mașini noi. Avem un parc auto nou, mașini de teren, și putem umbla oriunde în județ. Așa cum spuneam, pădurea de la Crasna este plină de gunoaie, iar cei care aruncă ar trebui să aștepte să intre în oraș și să arunce gunoiul la container. Oamenii trebuie să conștientizeze că mediul înconjurător trebui să fie menținut curat, să îl lăsăm curat pentru copiii noștri”, a mai spus Gabriel Laic. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: