Home / Sport / Patru rugbyști bârlădeni au prins echipa pentru România – Germania

Patru rugbyști bârlădeni au prins echipa pentru România – Germania

Nu mai puțin de patru rugbyști bârlădeni au prins echipa de 23 de jucători pentru partida de sâmbătă, din etapa a doua a Rugby Europe Championship, sezonul 2019, dintre România și Germania. Este vorba despre Cristi Chirică (linia a III-a, CSM Știința Baia Mare), Alexandru Bucur (centru, CSM Știința Baia Mare), Vlăduț Zaharia (aripă, Timișoara Saracens) și Alexandru Țiglă (mijlocaș la grămadă, CSM Știința Baia Mare). Zaharia va fi titular, în timp ce Chirică, Bucur și Țiglă vor fi pe banca de rezerve.

Din lotul de 30 de jucători ai Echipei Naționale gândit inițial de staff-ul tehnic au făcut parte șapte bârlădeni. Pe lângă cei patru care au rămas în lot au mai fost convocați Cosmin Iliuță (centru, CSM București), Ștefan Iancu (linia a II-a, CSM București) și Vasile Balan (pilier, CSM București).

Naționala de rugby a României va întâlni sâmbătă, 16 februarie, în cel de-al doilea meci al Rugby Europe Championship, Germania. Partida va avea loc la Botoșani, pe Stadionul Municipal, de la ora 14:00 (în direct pe Telekom Sport 3), intrarea fiind liberă.

Pentru această partidă, staff-ul tehnic a stabilit echipă care va intra pe teren. Față de echipa care a început cu Georgia, în primul XV sunt șase modificări: o primă linie nouă, cu Pristăvită și Țăruș, pilieri și Căpățîna, taloneur, față de Lazăr și Ursache, pilieri și Turashvili, taloneur, care au început cu Lelos. Mijlocaș la grămadă va fi Florin Surugiu, alte două modificări fiind făcute la nivelul liniei de treisferturi, Ionuț Dumitru începe ca aripă, iar Vlăduț Popa, centru.

În primul XV se află patru jucători care evolueaza în Franța, unul care evoluează în Anglia, doi de la CSM București, patru de la CSA Steaua, trei de la Timișoara Saracens și unul de la CSM Știința Baia Mare.

„Mergem să câștigăm, avem nevoie de victorie, trebuie să începem să câștigăm. A fost o săptămâna bună de antrenamente, primele zile au fost mai grele pentru că am venit după meciul cu Georgia care a fost un meci foarte  fizic, greu și rezultatul a fost și el dezamăgitor. Majoritatea băieților nu au jucat din luna noiembrie și le-a fost greu, mai ales în ceea ce privește recuperarea. Sper ca sâmbătă să facem un meci bun și să fim un pic mai rapizi în joc. O înfrângere este întotdeauna un eșec, indiferent cu cine joci, rămâne faptul că am avut o evoluție bună în condițiile în care suntem la un nou început de drum și avem mult de muncit ca să punem lucrurile la punct”, a declarat Marius Tincu, antrenor principal interimar al României.

România:

1.Constantin Pristăvită (CSM Știința Baia Mare), 2. Eugen Căpățînă (Timișoara Saracens), 3. Alexandru Țăruș (Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(Perpignan), 5.Marius Antonescu (Colomiers), 6. Mihai Macovei (C)(Colomiers), 7.Adrian Ion (CSM București), 8.Andre Gorîn (Massy), 9.Florin Surugiu (CSA Steaua), 10.Daniel Plai(Steaua București), 11.Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12.Florin Vlaicu(CSM București), 13.Vlăduț Popă (Timișoara Saracens), 14.Vlăduț Zaharia(Timișoara Saracens), 15.Ionel Melinte(CSA Steaua)

Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CSM București), 18.Alexandru Gordas(CSM București), 19.Cristi Chirică (CSM Știința Baia Mare), 20.Dorin Lazăr (Timișoara Saracens), 21.Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), 22.Alexandru Bucur(Știința Baia Mare), 23.Marius Simionescu (Timișoara Saracens)

Staff tehnic: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi, Lasha Tavartkiladze – antrenor înaintare, Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, James de Lacey – preparator fizic, Florin Tasca – preparator fizic, Radu George -kinetoterapeut, Cătălin Stoian – kinetoterapeut, Vlad Ilie – doctor, Nicoleta Ene – manager (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: