Home / Administratie / Sătui să facă sport în holul școlii, elevii și profesorii de la Școala „Vasile Pârvan” din Bârlad așteaptă ca autoritățile să-și îndrepte atenția și spre ei

Sătui să facă sport în holul școlii, elevii și profesorii de la Școala „Vasile Pârvan” din Bârlad așteaptă ca autoritățile să-și îndrepte atenția și spre ei

de Mihaela NICULESCU

Elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Pârvan” din Bârlad își desfășoară, de ani de zile, orele de educație fizică și sport în holul școlii. Uneori, pentru a nu deranja orele de curs, profesorii de sport de sport își țin cursurile în sălile de clasă.

Asta se întâmplă pe timpul anotimpului rece, pentru că din primăvară până toamna târziu, elevii fac orele de educație fizică și sport în curtea școlii. Cei 526 elevi și cei doi profesori ai școlii visează la o sală de sport demnă de anul 2019 și ar putea să o aibă peste doi-trei ani. Asta numai dacă Ministerul Dezvoltării va aloca banii necesari pentru investiție. Deocamdată, există doar suprafața de teren aferentă. În ședința de Consiliu Local din 29 noiembrie 2018, a fost aprobată darea în administrare către școală a aproximativ 3.000 metri pătrați de teren, din care 810 reprezintă suprafața fostului depozit de cărbune, actualmente demolat.

„Consiliul Local ne-a dat în administrare o suprafață generoasă, de 3.000 mp, chiar în curtea școlii, teren pe care se poate construi o sală de sport în următorii trei ani. Școala noastră va trebui să întocmească un studiu de fezabilitate, o expertiză a depozitului și proiectul sălii de sport, care să fie finanțate din bugetul local. Noi avem o colaborare bună cu Primăria, iar conducerea ei ne-a promis că ne va sprijini în realizarea acestei documentații”, a declarat Daniel Ștefănică, directorul Școlii Gimnaziale „Vasile Pârvan”, pentru Est News.

Rămâne de văzut cât va dura parcurgerea pașilor necesari până la alocarea de fonduri de la Ministerul Dezvoltării, dacă municipalitatea va avea bani pentru finanțarea documentației necesare și dacă, într-un final, Ministerul Dezvoltării va asigura sumele necesare investiției.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Marcel Pavel și Proconsul vor cânta pe 8 martie la Vaslui. Intrarea va fi liberă

Cunoscutul cântăreț Marcel Pavel și trupa Proconsul vor cânta, ...

Constructorul german din Timișoara promite ca va finaliza la timp proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Lucrările la proiectul de modernizare a ...

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat public că va candida pentru un nou mandat de edil al municipiului

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat, miercuri, în cadrul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: