Home / Justitie / A vrut să treacă frontiera cu permis de conducere fals

A vrut să treacă frontiera cu permis de conducere fals

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie română și moldovenească, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

N.D., în vârstă de 23 de ani a vrut să treacă frontiera la volanul unui autoturism marca Audi A6. La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, valabil pentru categoriile A, B și C.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total și că N. D. nu figurează în bazele de date ale autorităților din Republica Moldova ca fiind titular de permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că este posesorul unui permis de conducere valabil doar pentru categoria B din anul 2014 și că în anul 2017 a depus actele la o școală de șoferi din Chișinău pentru a obține categoriile A și C, achitând suma de 3000 de lei moldovenești. Acesta a mai declarat că, după aproximativ 3 luni, fără să se prezinte la cursuri, a primit actele de absolvire a școlii. Cu ajutorul documentelor primite a obținut, prin intermediul unui conațional ale cărui date nu le cunoaște, permisul de conducere prezentat la control, în schimbul sumei de 300 de euro.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Iată ce minune: au ieșit polițiștii locali din mașini și s-au apucat de patrulat

Așa da! Polițiștii locali patrulează ...

Sancțiuni aplicate de polițiștii vasluieni în urma campaniei „Alcoolul conduce la tragedii – Povești fără happy-end”

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii ...

Scandalos! Parcul din centrul Bârladului, nerecomandat minorilor. Dar nici adulților

Scene scandaloase! De asta au ...

%d blogeri au apreciat: