Google+
Home » Sport » Militarii bârlădeni aleargă pentru a cincea oară pentru „Prietenie prin sport”

Militarii bârlădeni aleargă pentru a cincea oară pentru „Prietenie prin sport”

Astăzi, cu ocazia aniversării Zilei Consiliului Internațional al Sportului Militar, în Garnizoana Bârlad se organizează, pentru a cincea oară, activități sportive care cuprind deplasări/ alergări pe distanțe scurte și lungi. Activitatea va începe la ora 14.00, în Grădina Publică a Municipiului Bârlad. Nu se va ține cont de aptitudinile fizice sau abilitățile sportive ale militarilor, de grade, funcții, vârstă sau sex.

Acest tip de activități au fost organizate pentru prima oară în anul 2006, conform principiului „sport pentru toți”, cu scopul de a promova, anual, practicarea sportului în armatele lumii și prin anvergura mondială a acțiunii să contribuie la menținerea păcii, precum și de a disemina printre milioanele de militari din cele 133 țări membre ale Consiliului Internațional al Sportului Militar motto-ul „Prietenie prin sport”.

Consiliul Internațional al Sportului Militar cunoscut sub acronimul C.I.S.M., a luat ființă în anul 1948 la inițiativa Franței, când 5 state europene (Franța, Belgia, Luxemburg, Danemarca și Olanda) au căzut de acord să organizeze competiții sportive de amploare între armatele acestor state și este a doua organizație mondială sportivă după Comitetul Internațional Olimpic.

Până în prezent, în 83 de țări s-a aniversat cel puțin o dată Ziua Consiliului Internațional al Sportului Militar, permițând crearea de relații durabile între organizațiile militare și civile, armate și guverne. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: