Home / Social / Femeia din Arsura care-și bătea fiul în mod frecvent a cerut Protecției Copilului expatrierea copilului

Femeia din Arsura care-și bătea fiul în mod frecvent a cerut Protecției Copilului expatrierea copilului

Rudele mamei din Arsura care obișnuia să-și abuzeze fizic și emoțional propriul băiat de zece ani au solicitat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui să le fie încredințat copilul, la fel ca și în cazul ceilorlalți doi fii ai femeii cu vârsta de până la doi ani. Cazul a ajuns în atenția Poliției după ce soțul femeii a reclamat la poliție conflictele conjugale cu soția sa în speranța că va scăpa de răspunderea penală.

Copilul de zece ani bătut în mod frecvent de către mama sa este dorit de către femeie și rudele acesteia pentru a fi expatriat în Republica Moldova, în condițiile în care băiatul are doar cetățenie moldovenească. Mama minorului, bunica și un unchi de-al acestuia s-au dus, luni, la DGASPC Vaslui și au cerut încredințarea copilului, cu promisiunea că acesta va fi tratat corespunzător, fără a mai fi abuzat. De altfel, mama băiatului și-a asumat culpa în fața autorităților statului, dovadă fiind faptul că, pentru scoaterea băiatului din mediul familial, nu a fost nevoie de o hotărâre judecătorească.

Mama copilului și cu rudele acesteia s-au prezentat astăzi (n.red-luni) la DGASPC prin care și-au manifestat disponibilitatea să se ocupe de băiatul de zece ani și frații acestuia, cu vârsta de până la doi ani, fiind dispuși să-i crească pe cei trei minori. Însă, în cazul celor mai mici dintre copii nu se poate acest lucru, având în vedere că, spre deosebire de băiatul de zece ani, sunt cetățeni români. De aceea, fără acorduri legale, nu pot ajunge în Republica Moldova”, ne-a declarat responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Diana Roiu.

Până la obținerea unui eventual acord de extrădare a băiatului de zece ani, rudele acestui au solicitat autorităților să-l poată vedea periodic pe acesta. ”În prezent, toți cei trei minori se află în plasament în regim de urgență la asistenți maternali profesioniști. O să existe un program monitorizat prin care rudele minorilor o să poată să-i viziteze pe aceștia, însă pe un teren neutru, sub supravegherea unui reprezentant al DGASPC. De altfel, interesul nostru este ca părinții minorilor să fie educați să-și crească copiii, urmând să intre pe un program special de consiliere”, susține Diana Roiu

Reprezentații DGASPC Vaslui au spus că acest caz a ieșit la iveală în urmă cu două luni, după ce polițiștii au deschis un dosar penal pentru violență domestică.

”Mediul abuziv în care creșteau minorii era cunoscut de tatăl minorilor. Cei doi soți s-au bătut în luna decembrie 2018, iar bărbatul, pentru a se disculpa, a pus la dispoziția autorităților acele filmulețe în care apar abuzurile asupra băiatului de zece ani. Poate că tatăl copiilor a considerat normale acele episoade de violență domestică, fapt pentru care DGASPC se îndreaptă civil și împotriva acestuia”, ne-a mai precizat responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui.

În prezent, poliția desfășoară cercetări în acest caz împotriva mamei copilului de zece ani pentru rele tratamente aplicate minorului. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: