Home / Sanatate / Mai puține persoane pe lista de așteptare a dispozitivelor medicale, la CJAS Vaslui, decât anul trecut în aceeași perioadă

Mai puține persoane pe lista de așteptare a dispozitivelor medicale, la CJAS Vaslui, decât anul trecut în aceeași perioadă

de Mihaela NICULESCU

Peste 170 de locuitori ai județului Vaslui sunt înscriși. la această dată, pe lista de așteptare la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru obținerea de dispozitive medicale compensate. Lista este mai scurtă decât cea de anul trecut, când numai în luna ianuarie erau în așteptare 284 de persoane.
Cele mai multe cereri sunt pentru protezele auditive – 97, urmate de protezele de coloană – 16, și cele de coapsă și gambă – 15. Valoarea compensată a crescut pentru cele mai multe dispozitive medicale. Aceasta este de aproximativ 1.000 de lei în cazul protezelor auditive, între 63 și 1.400 de lei în cazul protezelor de coloană, 2.500 de lei în cazul protezelor de gambă și 4.600 de lei pentru protezele de coapsă.
Reprezentanții CJAS spun că din martie, când va fi aprobat bugetul, situația se va redresa. Oricum, perioada de așteptare a scăzut în ultimii ani, de la șase la două-trei luni. Oficialii de la CJAS transmit populației că în cazul urgențelor nu există listă de așteptare, cererile fiind onorate imediat.
„Prioritate absolută au persoanele care au nevoie de concentratoare de oxigen, aparate de ventilație nonivazivă, sau de dispozitive pentru protezarea stomiilor, pentru incontinență urinară, lentile intraoculare, cu programare pentru intervenție chirurgicală, proteze de sân. De asemenea, au prioritate copiii până în 18 ani, elevii și studenții cu vârste între 18 și 26 de ani, persoanele cu handicap motor, persoanele instituționalizate, cele singure, etc”, a declarat, pentru Est News, Mihaela Chitariu, președinta CJAS Vaslui.
Anul trecut, au beneficiat de dispozitive medicale prin CJAS 2.785 de persoane , față de 2.543, în 2017. Bugetele alocate au fost de 3.193.00 de lei în anul 2018 și de 3.178.000 de lei în 2017.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

Cât de eficiente sunt măsurile de restricționare a accesului vizitatorilor în spitalul din Bârlad?

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad încearcă să ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: