Home / Justitie / Peste 500 de vasluieni, testați de polițiști cu aparatul etilotest în week-end

Peste 500 de vasluieni, testați de polițiști cu aparatul etilotest în week-end

În perioada 16 – 18 februarie, în intervalul orar 17.00 – 01.00, peste 30 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică au acționat pe raza județului Vaslui cu scopul de a depista, identifica și trage la răspundere atât conducătorii auto care conduc autovehicule pe drumurile publice, după ce au consumat băuturi alcoolice, cât și a celor care încalcă legislația rutieră în vigoare. Efectivele participante la această acțiune au organizat filtre rutiere în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, și au testat cu aparatul etilotest peste 550 de participanți la trafic.

Polițiștii au aplicat 150 de sancțiuni la regimul circulației rutiere, cu o valoare totală de 46.520 lei și au reținut nouă permise de conducere, precum și două certificate de înmatriculare. Pentru conducerea sub influența alcoolului au fost aplicate un număr de opt sancțiuni contravenționale (cinci pentru conducători auto și trei pentru căruțași).

Au fost constatate și șase infracțiuni, privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii rutieri atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice. Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație. (G.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: