Home / Social / Provocările pompierilor vasluieni din ultimele zile

Provocările pompierilor vasluieni din ultimele zile

În perioada 15 februarie 2019, ora 16.00 – 18 februarie 2019, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit la 30 misiuni. Dintre acestea 24 de intervenții au fost ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Pompierii vasluieni au intervenit vineri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor și o autospecială de primă intervenție și comandă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la o cameră, dintr-un complex de locuințe, cu probabilitatea de propagare la întregul complex de locuit. Urmare a incendiului au ars obiecte de mobilier, aparatură electocasnică, aparatură de gătit și preparatul hranei. Au fost degradate obiectele personale ale proprietarului, diverse obiecte textile, 15 metri pătrați planșeu și 20 metri pătrați de acoperiș. A fost salvat complexul de locuințe cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din soba cu acumulare de căldură peste meterialele combustibile amplasate necorespunzător.

Duminică pompierii au fost solicitați în localitatea Fâstâci, comuna Cozmești. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă. Au ars cinci metri liniari de grindă din lemn. Datorită intervenției imediate a pompierilor au fost salvate casa, magazia și casele învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum, neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pompierii vasluieni au intervenit în aceeași zi la un accident rutier pe DN 2F. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare, la accidentul rutier, pe DN 2F, în zona industrială, unde un autoturism era răsturnat pe carosabil. Echipajele de pompieri sosite la locul intervenției au evaluat conducătorul autoturismului, care era ieșit din acesta; fiind în afara oricărui pericol. Echipajele de poliție sosite la locul intervenției vor stabili cauza accidentului rutier.

Tot duminică, militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Ferești, comuna Ferești. Au ars o grindă și trei căpriori. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la podul casei, cu degajare de fum și pericol de propagare la întreaga casă, anexe și locuințele învecinate. Datorită intervenției imediate a pompierilor au fost salvate casa, magazia și casele învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile de la coșul de fum deteriorat.

Pompierii bârlădeni au intervenit duminică pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, în localitatea Banca, comuna Banca. Au ars aproximativ trei tone de furaje (coceni de porumb). Au fost salvate locuința, adăpostul de animale, aproximativ 10 tone de furaje (fân, lucernă, coceni de porumb). Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Duminică a mai avut loc o misiune privind transportul unui pacient la ambulanță, cu un echipaj de stingere. (G.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: