Home / Social / Silvicultorii vasluieni au preluat în pază 7.500 hectare de pădure privată

Silvicultorii vasluieni au preluat în pază 7.500 hectare de pădure privată

Direcția Silvică (DS) Vaslui a reluat în pază, anul trecut, 7.500 hectare de pădure privată. Operațiunea de preluare în pază a trupurilor de pădure private a demarat în luna aprilie a anului trecut și se dorește ca până la finalul operațiunii să fie protejate toate cele 10.000 hectare de pădure privată.

Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că până la jumătatea anului 2019 toate pădurile private vor fi preluate în pază de instituția pe care o conduce.

Preluăm în pază proprietăți mici, unde nu sunt dezbătute succesiunile, iar pădurea a rămas de izbeliște. Am identificat suprafețele forestiere și au fost nominalizate ocoalele silvice pentru fiecare unitate administrativ teritorială. Mergem la proprietăți, facem un act de constatare între reprezentanții noștri și ai UAT-ului și asigurăm pază. Ulterior, proprietarii își pot clarifica problema cu proprietatea. Pădurea este păzită, și acesta este scopul de bază al acțiunii”, a spus Cătălin Idriceanu.

Dacă ne raportăm la fondul forestier național al județului Vaslui, care la sfârșitul anului trectut era de 72.484 hectare, pădurea reprezintă doar 13,6% din teritoriul județului. Spre comparație, la nivel național, procentul acoperit de păduri este de 26,7% din suprafața țării, în timp ce europenii dețin suprafețe forestiere de 32% din teritoriile naționale.

Din totalul zonelor forestiere din județul nostru, 47.917 hectare sunt în proprietatea publică a statului, 24.46 hectare sunt în proprietate privată, iar 321 hectare revin unităților administrativ-teritoriale. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: