Home / Administratie / 14 comune din județ au rămas fără operatorul de salubritate

14 comune din județ au rămas fără operatorul de salubritate

Nu mai puțin de 14 comune din zona centrală și parțial de est a județului au rămas fără operatorul regional de salubritate care urma să le preia deșeurile și să le transporte la platforma ecologică de la Roșiești. Autoritățile județene vor trebui să scoată din nou la licitație respectivul sector, în cadrul Sistemului Integrat de Managementului Deșeurilor Solide.

Ghinion pentru zeci de mii de locuitori din zona centrală și de est a județului în ceea ce privește preluarea și transportul gunoaielor din comunitățile în care trăiesc. Și asta după ce operatorul care câștigase licitația, în urmă cu mai mulți ani, pentru aceste activități a decis, de comun acord cu autoritățile județene, să rezilieze contractul de prestări servicii. În consecință, comunele Albești, Banca, Berezeni, Bogdănești, Costești, Deleni, Dodești, Fălciu, Găgești, Roșiești, Șuletea, Vetrișoaia, Viișoara și Vutcani nu vor mai avea servicii de salubritate în perioada următoare.

În aceste condiții, se va organiza o nouă licitație pentru desemnarea unui alt operator. Până atunci, unitățile administrativ-teritorialeîn cauză nu vor mai avea un operator de salubritate”, ne-a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan.

Prin Sistemului Integrat de Managementului Deșeurilor Solide, județul nostru a fost împărțit în cinci zone, respectiv Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești și Roșiești. Până acum, doar zona Negrești, cu șapte comune și un oraș, a devenit operațională, deșeurile fiind preluate de pe teritoriul unităților administrative și transportate la depozitul de deșeuri de la Roșiești. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Proiect educativ de 2 milioane de euro, pentru 600 de copii și adulți din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Primăria Vaslui a ...

Primăria Vaslui relansează Zona Metropolitană, din care fac parte 11 comune

Zona Metropolitană Vaslui revine în atenția ...

Municipiul Vaslui are un buget record în anul 2020, care se ridică la suma de 162 milioane lei

de Dănuț CIOBANU  Municipiul Vaslui are ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: