Google+
Home » Sanatate » După gripă, pneumoniile și virozele fac ravagii în județ

După gripă, pneumoniile și virozele fac ravagii în județ

Scade numărul îmbolnăvirilor de gripă, dar crește cel al infecțiilor căilor respiratorii în județul nostru. Conform datelor centralizate de DSP, săptămâna trecută s-au raportat 14 cazuri de gripă, comparativ cu săptămâna precedentă, în care s-au raportat 17 cazuri. În schimb, numărul infecțiilor respiratorii a crescut simțitor, de la 891 la 1055, iar cel al pneumoniilor de la 221 la 230, săptămâna trecuta.
Reprezentanții DSP Vaslui au menționat în comunicatul transmis că în județ au fost recoltate trei probe de sânge care urmează a fi trimise spre testare, de la pacienți cu vârste între 15 și 49 de ani. Cele mai numeroase cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare se înregistrează la categoriile de vârstă 5-14 ani, precum și la cele între 15-49 de ani.
Pneumoniile au afectat într-un număr mare persoanele de peste 50 de ani. Din fericire, în județul Vaslui nu s-a mai înregistrat niciun deces din cauza gripei. În țară, numărul deceselor crește, mai nou, printre cei care au murit aflându-se și persoane fără probleme medicale și vaccinate antigripal. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: