Home / Social / Expoziție foto – documentară „Soldați și medici evrei în Primul Război Mondial”

Expoziție foto – documentară „Soldați și medici evrei în Primul Război Mondial”

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui îi așteaptă, sâmbătă, pe vasluieni pentru a participa, începând cu ora 11.00, la vernisajul expoziției foto – documentare „Soldați și medici evrei în Primul Război Mondial”. Expoziția va fi deschisă publicului în sala Multimedia a muzeului și este organizată de Federația Comunităților Evreiești din România, Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, Asociația „Constantin Hamangiu” Bârlad, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Expoziția foto – documentară „Soldați și medici evrei în Primul Război Mondial” a fost realizată cu ocazia Centenarului României Mari. Aceasta prezintă eforturile evreilor în realizarea idealului de întregire națională care, deși în marea lor majoritate nu aveau cetățenie, s-au înrolat în armată și au luptat pe front cu eroism, destoinicie și curaj, iar ca sanitari s-au dedicat îngrijirii răniților. Soldații evrei au luptat cot la cot alături de soldații români fiind răniți și uciși alături de aceștia. De asemenea, au strâns fonduri pentru Armata Română și Crucea Roșie, sfârșitul „Marele Război” aducându-le cetățenia română și recunoașterea contribuției lor la înfăptuirea României Mari.

În cadrul acestui eveniment vor lua cuvântul prof. dr. Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, deputat Silviu Vexler, reprezentantul Comunității Evreiești din România în Parlament, dr. Anca Tudorancea (Ciuciu), cercetător în cadrul Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România și prof. Andrei Huiban, președintele Asociației „Constantin Hamangiu” Bârlad.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 23 februarie – 10 martie 2019. (George PROCA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Propunere pentru înființarea unui nou traseu de transport public în Bârlad

Este nevoie urgentă să se ...

Peste 27.000 de pensionari vasluieni primesc de la stat bani pentru completarea pensiilor

27.773 de pensionari vasluieni încasează ...

Șoferii au luat cu asalt vulcanizările pentru a-și schimba anvelopele odată cu răcirea vremii

Sute de șoferi din Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: