Home / Social / Finanțare nerambursabilă de 20.000 lei pentru vasluienii care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice

Finanțare nerambursabilă de 20.000 lei pentru vasluienii care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice

de Dănuț CIOBANU

Finanțare nerambursabilă de 20.000 lei pentru vasluienii care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice. Administrația Fondului de Mediu lasează un nou program privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui susțin că la nivelul județului este un interes mare de a participa în program atât din partea persoanelor fizice, cât și din partea instalatorilor.

În perioada 25 ianuarie – 1 martie 2019, este deschisă sesiunea de înscriere în vederea validării instalatorilor din cadrul programului, urmând ca lista instalatorilor validați să fie publicată pe site-ul Administrația Fondului de Mediu (AFM).

Ulterior, înscrierea persoanelor fizice în program se va face la unul dintre instalatorii validați, care au încheiat un contract de participare cu AFM.

Dacă dosarul solicitantului corespunde cu documentele solicitate prin ghidul de finanțare, instalatorul rezervă suma solicitată, care se scade din valoarea alocată regiunii geografice din care face parte socilitantul. Lista cu persoanele fizice care au obținut finanțare va fi publicată pe site-ul AFM, iar implementarea proiectului se va face în termen de opt luni de la semnarea contractului de finanțare nerambursabilă.

Finanțarea se acordă în proporție de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 20.000 de lei. AFM finanțează cheltuielile cu achiziția sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp; cheltuielile cu montajul și punerea în funcțiune a sistemului de panouri fotovoltaice (15% din costurile echipmentelor și instalațiilor electrice); TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Documentele necesare înscrierii: actul de identitate al solicitantului, cererea de finanțare, extras de carte funciară din care să rezulte dreptul de proprietate asupra imobilului construcție pe care se va implementa proiectul, certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială își are domiciliul și certificatul de atestare fiscală privind cheltuielile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanțelor.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: