Home / Sanatate / Ignorat de guvernanți, Centrul Județean de Transfuzii a primit un ajutor substanțial din partea unei organizații neguvernamentale

Ignorat de guvernanți, Centrul Județean de Transfuzii a primit un ajutor substanțial din partea unei organizații neguvernamentale

de Mihaela NICULESCU

Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) de la Bârlad beneficiază, în aceste zile, de lucrări de modernizare a clădirii și a spațiilor interioare în care au acces donatorii. Această investiție este realizată în cadrul campaniei „O șansă pentru viață”, inițiată și finanțată de Asociația „React” și o companie de telecomunicații.

Până la sfârșitul acestei săptămâni, toate încăperile în care au acces donatorii vor avea uși și geamuri termopan, vor fi igienizate, iar linoleumul obișnuit va fi înlocuit cu unul antibacterian. De asemenea, partea de clădire în care se află încăperile pentru control medical și donare va fi reabilitată prin efectuarea de lucrări de izolație.

Ne bucurăm că cei de la <<React>>, în parteneriat cu compania Vodafone, s-au ținut de promisiune și ne-au sprijinit cu materiale și forță de muncă, pentru modernizarea spațiilor destinate donatorilor. Ei luptă pentru creșterea numărului de donatori și fac tot ce pot pentru a le asigura condiții optime pentru donare. Au ajutat mai multe centre de transfuzii din țară și au ajuns, iată, și la noi. Încă de acum trei ani ne-au contactat și ne-au cerut unele date pe care le-am oferit, în vederea realizării unor investiții de modernizare a centrului nostru. Le mulțumim din suflet, în numele donatorilor!”, a declarat, pentru Est News, dr. Violeta Nistor, directoarea CJTS Bârlad.

Asociația „React” este o organizație neguvernamentală înființată în 2006. În cei 12 ani, s-a ocupat de proiecte în mai multe domenii, printre care și de sănătate. A organizat, în acest sens, mai multe campanii, printre care și „O șansă pentru viață”, de care a beneficiat și CJTS Bârlad. Ceea ce Ministerul Sănătății ar fi făcut peste mulți ani sau deloc, a realizat o asociație neguvernamentală ce activează în interesul cetățenilor.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

ULTIMA ORĂ! Pompierii bârlădeni au salvat o femeie de 80 de ani și au stins incendiul care cuprinsese un trailer

de Mihaela NICULESCU Două intervenții ...

Update! Accident cu șase victime la Sărățeni

Update: Accidentul produs în această ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: