Home / Social / Polițiștii vasluieni i-au luat la bani mărunți pe comercianții de produse agro-alimentare

Polițiștii vasluieni i-au luat la bani mărunți pe comercianții de produse agro-alimentare

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au desfășurat duminică, pe raza județului Vaslui, o acțiune de verificare a activității agenților economici și persoanelor fizice, în vederea prevenirii, descoperirii și combaterii faptelor ilicite ce se comit în domeniul comerțului de produse agro-alimentare.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificați 37 de agenți economici (27 societăți comerciale și 10 producători agricoli) și legitimate peste 50 de persoane. Au fost constatate trei infracțiuni de evaziune fiscală. Au fost ridicate în vederea confiscării suma de 2.025 lei și produse (unelte, textile și țigarete), în valoare totală de aproximativ 752 lei, ce erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 pentru încălcări ale legii privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, patru la încălcări ale legii pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și cinci privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 52.200 de lei. (G.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: