Home / Administratie / Gunoaiele de la Paloda deschid cutia Pandorei: de supraimpozitarea terenurilor insalubre, ce se mai aude, domnule primar?

Gunoaiele de la Paloda deschid cutia Pandorei: de supraimpozitarea terenurilor insalubre, ce se mai aude, domnule primar?

Mihaela NICULESCU

Efect imediat! După ce imaginile cu gunoaiele din parcarea SC Paloda au devenit virale, iar reporterul Est News a fotografiat bălăriile uriașe din aceeași parcare, societatea a trimis un angajat pentru a tăia vegetația uscată, crescută din belșug în ultimele luni. S-a lucrat și ieri pentru a putea pune la pământ ditamai scaieții precum și alte bălării înalte și greu de tăiat.

În cele din urmă, „parcul dendrologic” de mare atracție, din centrul urbei, a dispărut. Deci, se poate! Pentru cât timp, oare?

„În sfârșit, s-a făcut ceva! S-au strâns atât mizeriile cât și bălăriile în care erau încurcate zeci de gunoaie. A trebuit să scrie presa, că altfel nu le vedeau. E adevărat că vina este și a unor cetățeni care aruncă gunoaie la întâmplare, dar câtă vreme ești proprietar trebuie să te îngrijești de curățenia terenului tău. Vedeți pungile cu gunoi din copacul de lângă bloc? Cine răspunde pentru asta? Locatarii. Pentru mizeria din parcarea societății, proprietarii. Acum, să dea Dumnezeu să se mențină curățenia!”, a spus o bârlădeancă ce locuiește în zonă.

Este adevărat că de igienizarea terenurilor aflate în proprietate răspund chiar proprietarii, la fel ca și în cazul imobilelor lăsate de izbeliște. Despre supraimpozitarea acestor terenuri și clădiri nu se mai aude nimic, deși, anul trecut, consilierii locali au votat pentru supraimpozitarea terenurilor și a clădirilor neîngrijite. Până acum nu s-a pus în aplicare această hotărâre și având în vedere că urmează doi ani electorali, sunt slabe șanse.

Așa stând lucrurile, bârlădenii vor mai avea ocazia să admire astfel de „oaze de verdeață” pretutindeni în orașul lor, unele chiar în zone centrale. Se vor putea, de asemenea, delecta și cu imaginea unor imobile dărăpănate sau neterminate și abandonate, inclusiv cele de pe strada principală. Unul dintre ele este și spațiul comercial aflat în blocul de lângă hotel, spațiu aflat în proprietatea aceleiași societăți, Paloda SA.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Maricel Gîfu a rămas și fără funcția de administrator public

Maricel Gîfu, fostul primar al comunei Pogana, demis după ...

Cele două proiecte europene dedicate domnitorului Ștefan cel Mare intră în evaluare

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui va depune săptămâna ...

DAPPC Bârlad investește în modernizarea aleilor Cimitirului „Eternitatea”

Noi investiții în Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad. Peste 1.300 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: