Google+
Home » Social » Inspecția Muncii caută persoanele vinovate de producerea accidentului mortal de muncă de la IRB

Inspecția Muncii caută persoanele vinovate de producerea accidentului mortal de muncă de la IRB

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui caută persoanele vinovate de producerea accidentului de muncă de la fabrica de Rulmenți Bârlad, în urma căruia un bărbat de 56 de ani a murit strivit într-o moară de șpan. Anchetatorii vor trebui să stabilească dacă victima avea făcut instructajul de protecție a muncii, urmând ca ITM să stabilească și măsuri ca astfel de incidente să fie prevenite pe viitor.

Moartea muncitorului de la SC Rulmenți Bârlad rămâne învăluită, încă, în mister. Cei care încearcă să deslușească modul în care s-a petrecut cât de cât evenimentele, care au avut loc fără vreun martor ocular, sunt inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui. Pe lângă caracterul accidentului, organele de anchetă trebuie să stabilească și eventualele persoane responsabile de producerea accidentului.

Vom cerceta cazul pentru a stabili caracterul accidentului, dacă a fost de muncă și, mai ales, în timpul îndeplinirilor sarcinilor de serviciu. Totodată, trebuie să vedem dacă au fost respectate normele de securitate în muncă conform fișei postului și dacă acestea au fost predate, respectiv însușite, printr-un instructaj corespunzător. Însă, cel mai important este să vedem dacă angajatul a intervenit conform procedurilor și instrucțiunilor care i-au fost aduse sau nu la cunoștință”, ne-a declarat inspectorul șef adjunct în cadrul ITM Vaslui, Costel Harja.

Odată cu finalizarea anchetei la Rulmenți SA Bârlad, dosarul de cercetare va fi înaintat la Inspecția Muncii București în vederea avizării. Ulterior, acesta va fi înaintat către organele de cercetare penală în vederea finalizării anchetei. Până atunci, însă, este cale lungă. Inspectorii ITM vor avea de luat declarații de la martori, conducătorul locului de muncă și de alte persoane responsabile. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: