Home / Social / Primii vasluieni care și-au găsit loc de muncă în alte localități încasează deja prima de relocare

Primii vasluieni care și-au găsit loc de muncă în alte localități încasează deja prima de relocare

Primii vasluieni care și-au găsit loc de muncă în alte localități încasează deja prima de relocare, o facilitate acordată prin intermediul Programului «Prima chirie».

Până la sfâșitul anului 2018, un număr de 17 vasluieni au beneficiat de prima de relocare. Potrivit datelor Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, prima de relocare se acordă persoanelor care și-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 de kilometri de domiciliu și s-au mutat pentru a fi aproape de serviciu.

Persoanele care îndeplinesc condițiile legale sunt așteptate să depună sau să transmită prin modalitățile prevăzute de dispozițiile legale (personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail) la AJOFM Vaslui, actele necesare acordării acestui drept în termen de 60 de zile de la data încadrării in muncă.

Conform legii, persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, care se încadreazã în muncă într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 de kilometri față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și ca urmare a acestui fapt își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia, pot primi o primă de relocare. Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de acestea, în situația în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora, nu depășesc suma de 5.000 lei/lună și este în cuantum de 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (chirie și utilități) în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 de lei. Prima de relocare se acordă pe o perioadă de 36 de luni. Beneficiază de prima de relocare persoanele care se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: