Google+
Home » Administratie » Vasluienii care nu-și achită amenzile pentru gunoaie, piețe, spații verzi și locuri de joacă vor fi executați silit

Vasluienii care nu-și achită amenzile pentru gunoaie, piețe, spații verzi și locuri de joacă vor fi executați silit

Vasluienii care primesc amenzi pentru săvârșirea unor contravenții în domenii care țin de patrimoniul public vor fi executați silit de către primării, în cazul în care nu își achită contravenția în termen de 30 de zile.

Această măsură face obiectul unei inițiative legislative aflată în dezbaterea parlamentarilor. Se urmărește ca punerea în executare a sancțiunii să se facă de către consiliile locale în următoarele domenii: salubritate, activitatea din piețe, curățenia și igienizarea acestora, întreținerea parcurilor și spațiilor verzi, a spațiilor și locurilor de joacă pentru copii, amenajarea și curățenia spațiilor din jurul blocurilor de locuințe, precum și a terenurilor virane, întreținerea bazelor și obiectivelor sportive aflate în administrarea lor, întreținerea străzilor și a trotuarelor, a școlilor și a altor instituții de educație și cultură, întreținerea clădirilor, împrejmuirilor și a altor construcții și colectarea gunoaielor și aresturilor menajere.

În momentul de față, primăriile sunt nevoite să sesizeze instanțele de judecată în astfel de cazuri și de cele mai multe ori, costurile sunt ridicate, procesele durează și se ajunge ca aceste cheltuieli să depășească amenda sau contravenția să se prescrie în acest răstimp.

În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termenul de 30 de zile, consiliul local poate aproba înlocuirea amenzii cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității, conform proiectului de lege. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: