Home / Justitie / ”Zmeul” de la Rutieră, trimis în judecată pentru omor, dirijează apelurile de la 112
Sursa foto: libertatea.ro

”Zmeul” de la Rutieră, trimis în judecată pentru omor, dirijează apelurile de la 112

Zmeul” de la Rutieră care, la începutul acestui an, a fost trimis în judecată pentru omor după ce a împușcat în cap un șofer pe care-l oprise în trafic, este diriguitorul apelurilor de urgență 112 din cadrul Poliției Județene. Mutarea disciplinară a agentului Mihai Vizitiu s-a făcut în baza deciziei instanței de judecată, în urma stabilirii măsurii de control judiciar.

Polițistul Mihai Vizitiu răspunde la telefonul redirecționat de către operatorul de serviciu al Serviciului de Transmisiuni Speciale (STS) și, în funcție de ceea ce sesizează apelantul la numărul de urgență 112, face legătura cu structurile de poliție din teritoriu. Judecat la Tribunalul Vaslui după ce, în primăvara anului trecut, a împușcat mortal un șofer pe care îl fugărise pe stradă cu pistolul în mână, agentul care atunci își desfășura activitatea în cadrul Biroului Rutier Vaslui a ajuns să lucreze în Centrul Operațional al Poliției Județene, în baza unei dispoziții a șefului instituției.

”Este bine și pentru el și pentru noi. Dacă nu avea interdicție de la instanță, de a nu interacționa în timpul serviciului direct cu publicul, îl puneam la control acces în Inspectoratul Județean. Acum, răspunde la 112 și transmite mai departe ceea ce i se solicită de către apelanți”, ne-a declarat șeful IPJ Vaslui, Gabriel Doru Panțâru.

În ceea ce privește salariul pe care-l primește, Mihai Vizitiu încasează toate sporurile pentru munca prestată, cum ar fi cel de noapte și de antenă.

Agentul Mihai Viziteu a împușcat mortal, în primăvara anului trecut, un tânăr de 26 de ani pe care-l oprise în trafic. Șoferul a fugit din mașină, motiv pentru care polițistul a pornit în urmărirea sa. Ajuns din urmă, tânărul a fost împușcat în cap de Viziteu cu pistolul din dotare. Polițistul a susținut în fața anchetatorilor că arma s-a descărcat accidental, fără a avea vreo intenție de a trage cu aceasta. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Incendiu puternic de vegetație în apropiere de Bârlad, pe o suprafață de peste 15.000 mp, afectând traficul rutier

Un incendiu puternic de vegetație a afectat traficul rutier ...

Șoferiță din Vaslui, rănită grav după ce a intrat într-o mașină pe care încerca să o depășească neregulamentar

O șoferiță de 30 de ani, din municipiul Vaslui, ...

Incendiu la mai multe anexe gospodărești pe strada Călugăreni, din Vaslui. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seara, în zona ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: