Home / Social / Comisarii Gărzii de Mediu Vaslui vor inspecta noile stații de tratare din județ

Comisarii Gărzii de Mediu Vaslui vor inspecta noile stații de tratare din județ

Garda de Mediu (GM) Vaslui va verifica în acest an toate instalațiile de tratare a apelor uzate menajere existente, dar și a celor noi, puse în funcțiune sau în curs de punere în funcțiune. 

Conform Legii 241/2006 republicată a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligația de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înființate. Dacă utilizatorii nu dețin stații de epurare avansată care respectă condițiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural, pot fi sancționați cu amendă contravențională de la 2.000 lei la 4000 lei”, a spus Gabriel Laic, comisar șef al GM Vaslui.

La nivelul județului, construcția stațiilor de tratare și epurare din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși a demarat cu finanțare prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2014, iar toate lucrările care nu au fost finalizate până la termenul final de 31 decembrie 2015 au fost trecute pe noua finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea programului privind modernizarea stațiilor de tratare din județul Vaslui a fost de 44,6 milioane lei. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

CJ Vaslui investește în dezvoltare 180 milioane de lei, prin cele 17 proiecte PNDL 2

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: