Google+
Home » Invatamant » Doi codreniști s-au calificat la olimpiadele naționale, deocamdată

Doi codreniști s-au calificat la olimpiadele naționale, deocamdată

Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad se mândrește deja cu două eleve calificate la olimpiadele naționale. Până acum au reușit această performanță codrenistele Antonia Zavate, la chimie, și Cristina Elena Prisecaru, la limba latină.

Antonia Zavate este elevă în clasa a XI-a C și a reușit să treacă cu brio de faza județeană a olimpiadei, nefiind le prima participare la acest gen de concurs. Antonia este cea care anul trecut la Ljubljana (Slovenia), unde a obținut medalie de argint la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene. Îi place foarte mult chimia și speră ca, sub îndrumarea profesoarei sale, Aura Tilibașa, să se întoarcă acasă cu un premiu, de la Constanța, unde va avea loc, în perioada 21-26 februarie, Olimpiada Națională de Chimie.

Cu brio, a trecut de etapa județeană a Olimpiadei de Limbi Clasice (latina) și Cristina Elena Prisecaru, din clasa a XII-a E, îndrumată de prof. Elena Magdalena Dobrin. Se pregătește serios, pentru ca la începutul lunii mai să obțină un punctaj bun la faza națională de la Botoșani, sau chiar să ocupe un loc pe podium. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: