Google+
Home » Social » Poftiți la mărțișoare! Comercianții din Bârlad le-au scos deja la vânzare

Poftiți la mărțișoare! Comercianții din Bârlad le-au scos deja la vânzare

Au apărut mărțișoarele la Bârlad. De câteva zile, figurinele cu șnur alb-roșu sunt prezente în magazine, iar de ieri au fost etalate și pe mesele vânzătorilor ambulanți din zona Pieței „Sf. Ilie”. Cei care cumpără primii, ca în fiecare an, sunt bârlădenii care au rude în străinătate, spun vânzătorii.

„Primii clienți sunt cei cu neamuri în alte țări, chiar în America. De regulă, aceștia cumpără mărțișoare din argint. Am vândut câteva zeci de mărțișoare acestei categorii de cumpărători, ceilalți se lasă așteptați”, ne-a declarat o vânzătoare dintr-un magazin bârlădean.
Lucrurile stau puțin diferit la tarabele cu mărțișoare. Acestea au fost vizitate mai des de cumpărători în ultimele două zile, iar unii chiar au cumpărat.

„Încet-încet, începe să se miște ceva. Vor fi două zile frumoase, în care sper să fac ceva vânzare. Apoi vine iar frigul și clienții se răresc. Anul trecut am stat la tarabă pe un frig de -15 grade. Trebuie să stau… Măcar de 1 Martie să scoatem și noi niște bani”, a spus o vânzătoare de mărțișoare, prima care și-a scos taraba pe esplanada din zona Pieței.

În privința mărțișoarelor, mari noutăți nu sunt. Pe tarabe, kitsch-urile predomină, dar în magazine putem găsi și mărțișoare mai apropiate de cele tradiționale. Anul trecut, mărțișoarele cu motive naționale au fost căutate mai mult. Și anul acesta sunt în oferta comercianților, dar nu se știe dacă vor mai fi preferate ca în anul Centenarului. (M.N.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: