Home / Administratie / Târgul de Primăvară Vaslui, la cea de-a XI-a ediție la acest sfârșit de săptămână

Târgul de Primăvară Vaslui, la cea de-a XI-a ediție la acest sfârșit de săptămână

Nu mai puțin de 35 de meșteri populari din județul nostru, și nu numai, se vor reuni la mall-ul din nordul Vasluiului la cea de-a XI-a ediție a Târgului de Primăvară. Pe lângă expoziția cu vânzare, în special a mărțișoarelor simbol ale noului anotimp, evenimentul va fi un prilej de relaxare pentru vasluieni, grație spectacolelor organizate în două seri de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Sfârșitul acestei săptămâni reprezintă un nou prilej pentru locuitorii municipiului Vaslui, și nu numai, de a se relaxa la mall-ul din nordul orașului. În această locație se va organiza cea de-a XI-a ediție a Târgului de Primăvară. Pe lângă meșterii populari expozanți, vor fi organizate și diverse spectacole, în două din cele trei zile de expoziție. Astfel, sâmbătă, de la ora 18, va fi teatru pentru copii, dorindu-se, astfel, activarea potențialului creator pe care îl au artiștii amatori din județul nostru. În această direcție, organizatorii au optat pentru Centrul Cultural ”Podul Înalt” Muntenii de Jos, prezent cu un spectacol al elevilor de gimnaziu, intitulat ”Căsuța iepurașului”. Ulterior, va fi un spectacol de improvizație pentru copiii care vor trece pragul târgului.

A doua zi, de la ora 18, va fi un spectacol folcloric, în cadrul căruia vor evolua două grupuri de dans, unul condus de coregraful Virginel Solomon, ”Hora Vasluiului”, din care vor face parte 40 de tineri, cu două suite din Moldova, și unul condus de Maria Cornea. De asemenea, nu vor lipsi surprizele, cum ar fi un concurs de dans pentru cei prezenți în mall.

Și această ediție a Târgului de primăvară este un eveniment care se adresează, în egală măsură, meșterilor populari, dar și celor care vor să ofere un simbol al primăverii. 35 de meșteri populari vor oferi posibilitatea elevilor de clasă primară din municipiul Vaslui să învețe tainele meșteșugului. Sunt organizate câte cel puțin patru ateliere în fiecare din cele trei zile în locuri special amenajate. Sper eu ca, atât calendaristic cât și în sufletele tuturor celor care citesc Est-News, să vină primăvara”, ne-a declarat directorul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Lucian Onciu.

Cea de-a XI-a ediție a Târgului de primăvară se va încheia cu un spectacol de muzică folclorică oferit de cunoscutul cuplu Cosmina Adam și Ciprian Silași. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de manifestări culturale, sociale și sportive importante, organizate de Primăria Vaslui până la sfârșitul anului

Primăria Vaslui va organiza, până la sfârșitul acestui an, ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: