Home / Administratie / Autoritățile vasluiene în alertă, după depistarea gripei porcine africane în județul Galați

Autoritățile vasluiene în alertă, după depistarea gripei porcine africane în județul Galați

Prefectul Eduard-Andrei Popica a activat Centrul Local de combatere a bolilor (CLCB), după ce au fost confirmate zece cazuri de gripă porcină africană la mistreți, aflați pe fondul de vânătoare Suceveni, județul Galați.

Printr-o hotărâre adoptată vineri, CLCB Vaslui a stabilit o serie de măsuri pentru prevenirea și detectarea imediată a pestei porcine africane.

Aceste măsuri au fost luate în regim de urgență pentru a preveni situații generate de evoluția unor boli majore cu evoluție epizootică ori chiar panzootică la animale de natură să perturbe sănătatea umană și animală.

”Directia Sanitar-Veterinară si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui, Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui vor institui filtre pentru dezinfecție, inclusiv dezinfector pentru mijloacele de transport rutier în localitatea Blăgești, începând cu data de 22 februarie, cu posibilitatea mentinerii acestuia in cazul aparitiei unor noi focare. În același timp, cu sprijinul Asociației Județene de Vânători și Pescari Sportivi Vaslui, se va face o vânătoare intensivă a mistreților, până la reducerea efectivelor la cote optime. De asemenea, populația și administratorii fondurilor de vânătoare din sudul județului au obligația să anunțe orice moarte suspectă de animal și să notifice imediat DSVSA de existența oricărui caz de îmbolnăvire sau mortalitate și afluirea în cel mai scurt timp către laboratorul direcției”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica.

La nivelul județului Vaslui nu sunt identificate cazuri de pestă porcină africană. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Distinsa farmacistă Ana Sârbu a murit cu regretul că Galeria de Artă „N.N. Tonitza” nu a fost sprijinită de conducerea orașului

de Mihaela NICULESCU Prea târziu! ...

Lipsa unor medicamente pune în pericol viața a sute de bârlădeni

Disperare în rândul pacienților care ...

Duda-Epureni își revine – 10 ani după „tunul” dat în vistieria primăriei

Administrația locală, condusă corect de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: