Home / Sanatate / Municipiul Vaslui are tot mai multe persoane cu handicap

Municipiul Vaslui are tot mai multe persoane cu handicap

Consiliul Local Vaslui va analiza în ședința de la sfârșitul acestei săptămâni, raportul de activitate pe semestrul al II-lea din 2018 al Direcției de Asistență Socială (DAS).

Potrivit datelor transmise de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, la data de 31 decembrie 2018 la nivelul municipiului Vaslui figurau 3.051 persoane cu dizabilități, dintre care 2.647 adulți și 404 minori. Comparativ cu primul semestru al anului trecut, când s-au înregistrat 2.904 persoane cu dizabilități, numărul total de persoane cu dizabilități din municipiul reședință de județ a crescut cu 147 de persoane.

În acest context, DAS Vaslui a efectuat anchete sociale pentru completarea documentației necesare evaluării complexe în vederea încadrării în grad de handicap de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, respectiv Comisia pentru Protecția Copilului. Astfel, în ultimele șase luni ale anului trecut, instituția a efectuat anchete sociale pentru 687 persoane.

În baza documentației medicale prezentate de solicitanți și a anchetelor sociale se stabilește încadrarea în grad de handicap a solicitanților. Ulterior, după ce a fost emis certificatul de încadrare în grad de handicap, persoanele cu deficiențe grave pot opta fie pentru acordarea unei indemnizații lunare, fie pentru angajarea unui asistent personal care să-i asigure asistență și îngrijire 8 ore/zi, 40 de ore/săptămână.

În a doua jumătate a anului trecut s-au prezentat la DAS Vaslui 116 persoane cu deficiențe grave, din care 108 persoane au dorit acordarea indemnizației lunare și opt persoane au optat pentru angajarea unui asistent personal. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ Vaslui va continua să investească în modernizarea spitalului raional din Anenii Noi

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui va continua parteneriatul ...

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: