Home / Administratie / Peste 12 milioane de lei pentru reabilitarea stațiilor de tratare și epurare din Negrești

Peste 12 milioane de lei pentru reabilitarea stațiilor de tratare și epurare din Negrești

SC Aquavas Vaslui a lansat în licitație publică contractul de lucrări privind „Stația de tratare și Stația de epurare Negrești”. Proiectul publicat pe SICAP dispune de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Potrivit reprezentanților SC Aquavas Vaslui, firmele interesate pot depune ofertele până în data de 22 martie 2019.

Valoarea totală a contractului se ridică la 12.221.367 lei (fără TVA), din care: lotul 1- Lucrări de reabilitare la Stația de Tratare Negrești, cu valoarea lucrarilor de 3.914.626 lei; lotul 2- Lucrări de reabilitare la Stația de Epurare Negrești cu valoarea lucrarilor de 8.306.740 lei.

Reamintim că în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși construcția stațiilor de tratare și epurare a demarat cu finanțare prin POS Mediu 2007-2014. O parte din lucrările care nu au fost finalizate până la termenul final de 31 decembrie 2015 au fost trecute pe noua finanțare prin POIM 2014-2020. Valoarea totală a programului privind modernizarea stațiilor de tratare din cele trei municipii a fost de 44,6 milioane lei. La rândul lui, proiectul pentru reabilitarea stațiilor de epurare a avut o valoare de 89 milioane de lei. În prezent, stațiile de tratare și epurare din Vaslui, Bârlad și Huși sunt recepționate și se află în funcțiune. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sectorul zootehnic din județul Vaslui este în pragul falimentului

de Dănuț CIOBANU Crescătorii de ...

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

%d blogeri au apreciat: