Home / Sport / Șase bârlădeni în lotul Echipei Naționale de Rugby, pentru meciurile din Rugby Europe Championship

Șase bârlădeni în lotul Echipei Naționale de Rugby, pentru meciurile din Rugby Europe Championship

Nu mai puțin de șase rugbyști bârlădeni fac parte din lotul de 31 de jucători gândit de staff-ul tehnic al Echipei Naționale pentru următoarele trei meciuri din Rugby Europe Championship. Este vorba despre Cristi Chirică (linia a III-a, CSM Știința Baia Mare), Alexandru Bucur (centru, CSM Știința Baia Mare), Cosmin Iliuță (centru, CSM București), Vlăduț Zaharia (aripă, Timișoara Saracens), Vasile Balan (pilier, CSM București) și Alexandru Țiglă (mijlocaș la grămadă, CSM Știința Baia Mare).

Naționala de rugby a României se reunește pentru a pregăti următoarele trei meciuri din Rugby Europe Championship, Stejarii urmând să întâlnească pe 3 martie, la Madrid, Spania, pe 9 martie, la Botoșani, Rusia și pe 17 martie, la Bruxelles, Belgia.

Pentru aceste partide, staff-ul tehnic format din Marius Tincu – antrenor principal interimar, Lasha Tavartkiladze – antrenor înaintare, Danie de Villiers – antrenor treisferturi și Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, a stabilit un lot extins de 31 de jucători. Aceștia provin de la patru cluburi din țară. Cei mai mulți, nouă, au fost convocați de la CSM București. Mai dau jucători la Echipa Natională Timișoara Saracens (7), CSM Știința Baia Mare (5), CSA Steaua (4). Alți șase stejari evoluează în campionatele externe: cinci în Franța și unul în Anglia.

Jucătorii din țară se vor reuni pe 24 februarie la București, după care, pe 25 vor pleca în Franța, la Colomiers. Aici se vor reuni cu jucătorii care evoluează acolo, pentru a pregăti meciul cu Spania de pe 3 martie, de la Madrid. Plecarea spre Spania se va face direct de la Colomiers.

„Pregătirea în Franța va fi de mare ajutor pentru că acolo temperaturile sunt apropiate de cele din Spania, unde vom juca. Acest stagiu la Colomiers a fost gândit pentru a avea acces la un teren bun de pregătire, dar și pentru a evita un zbor de patru ore de la București la Madrid, de aici urmând să facem doar o oră, putând să limităm astfel oboseala care se acumulează pe drum.  Ne așteptăm la un meci greu cu Spania având în vedere ceea ce s-a întâmplat anul trecut cu descalificarea de la Cupa Mondială, va fi o presiune enormă pe umerii jucătorilor. Din punct de vedere rugbystic, am văzut primele lor două meciuri, au o echipă foarte bună, pentru meciul cu noi au rechemat toți jucătorii din campionatul francez, sunt aproape 20, își pun mari speranțe în acest meci, am văzut că deja se și văd câștigători. Într-adevăr, pornesc ca favoriți, joacă acasă, au o echipă bună, și vor pune tot ce au mai bun în teren ca să câștige. Așteptam să vedem cum va fi în acest weekend pentru că avem mulți jucători convocați care au meciuri în campionatul francez sau meciuri de pregătire în țară, sper să nu apară accidentări. Moral suntem bine, am câștigat cu punct bonus cu Germania, iar acest lucru a dat încredere tuturor. În plus, a fost satisfacția că am terminat meciul cu mulți tineri în teren, este important ca ei să joace, să câștige experiență, să învețe din aceste meciuri. Sper ca băieții noștri să lupte, să dea totul în acest meci, să își dorească acest lucru pentru ca  fără luptă nu putem face fata”, a declarat Marius Tincu, antrenorul principal interimar al României.

Jucătorii convocați pentru următoarele meciuri din Rugby Europe Championship:

Pilieri: Alexandru Țăruș (Sale Sharks), Constantin Pristăvită (CSM Știința Baia Mare), Alex Gordas (CSM București), Alexandru Savin (CSM București), Vasile Bălan (CSM București)

Taloneuri: Eugen Căpățînă (Timișoara Saracens), Ovidiu Cojocaru (CSM Știință Baia Mare)

Linia a II-a: Marius Antonescu (Colomiers), Johan Van Heerden (Perpignan), Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens), Adrian Motoc (SU Agen)

Linia a III-a: Mihai Macovei (Colomiers), Andre Gorîn (Massy), Adrian Ion (CSM București), Cristi Chirica (CSM Știința Baia Mare), Dorin Lazăr (Timișoara Saracens)

Mijlocași la grămadă: Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CSM București), Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare)

Mijlocași la deschidere: Daniel Plai (CSA Steaua)

Aripi: Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Nicolas Onutu (CSM București), Vladut Zaharia (Timișoara Saracens)

Centri: Florin Vlaicu (CSM București), Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Cosmin Iliuță (CSM București), Tangimana Fonovai (CSM București)

Fundaș: Marius Simionescu (Timișoara Saracens), Ionel Melinte (CSA Steaua)

Staff tehnic: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi, Lasha Tavartkiladze – antrenor înaintare, Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, James de Lacey – preparator fizic, Florin Tasca – preparator fizic, Radu George -kinetoterapeut, Alin Grigoraș – kinetoterapeut, Daniel-Răzvan Wanya – Crangu  – doctor, Nicoleta Ene – manager. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cluburile din România au fentat regulamentul UEFA și vor avea de suferit după ieșirea din starea de urgență: „Este o adevărată problemă”

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din ...

Daniel Ghiță se revoltă: „Nu muriți de COVID-19, muriți că nu mai aveți aer să respirați!”

Daniel Ghiță, cel mai bun kickboxer român, trage un ...

Biletul Zilei » 100% fotbal pentru profit!

Biletul Zilei de astăzi cuprinde trei selecții din fotbal ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: