Home / Justitie / Polițiștii de la Economic au dat amenzi de peste 70.000 lei

Polițiștii de la Economic au dat amenzi de peste 70.000 lei

Duminică, între orele 07:00 – 15:00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au desfășurat, pe raza județului Vaslui, o acțiune de verificare a activității agenților economici și persoanelor fizice, în vederea prevenirii, descoperirii și combaterii faptelor ilicite ce se comit în domeniul comerțului de produse agro-alimentare. Au descoperit mai multe nereguli, dând amenzi în valoare de 71.000 de lei.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 51 de agenți economici (35 societăți comerciale și 16 producători agricoli) și legitimate peste 70 de persoane. Au fost constatate patru infracțiuni dintre care două de evaziune fiscală și două prevăzute de alte acte normative.

Au fost ridicate, în vederea confiscării, atât suma de 1.260 lei cât și produse (băuturi alcoolice, țigarete, legume și fructe) în valoare totală de peste 4.500 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

Polițiștii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, dintre care 36 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, trei privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale) și una privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat reținut de polițiștii din Negrești pentru că conducea fără permis și sub influența alcoolului

Un negreștean a fost reținut ...

Mandate de executare puse în aplicare de polițiștii vasluieni

În cadrul activităților desfășurate zilele ...

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: