Home / Administratie / Primarul Ciupilan, obligat de instanță să plătească 3.000 de euro consilierei PNL căreia i-a spus ”animala dracului”

Primarul Ciupilan, obligat de instanță să plătească 3.000 de euro consilierei PNL căreia i-a spus ”animala dracului”

Primarul de Huși Ioan Ciupilan (PSD) a fost obligat de instanță să achite unei consiliere locale PNL suma de 3.000 de euro, daune morale, după ce, într-o ședință de Consiliu Local din toamna anului trecut, i s-a adresat cu apelative precum ”nesimțită” și ”animala dracului”. Banii ar urma să ajungă, așa cum a spus victima abuzurilor verbale atunci când a intentat procesul, în contul unor fundații cu scop umanitar.

Tribunalul Vaslui a admis în parte cererea consilierei PNL care solicitase daune morale în sumă de 100.000 de euro. Liberala Cătălina Popa l-a acuzat pe edilul de Huși de ”denigrare publică” și ”grave prejudicii morale pentru modul jignitor în care i s-a adresat în cadrul unei ședințe de Consiliu Local din septembrie 2018. Femeia l-a dat în judecată pe Ioan Ciupilan în urma unor schimburi dure de replici dintre cei doi. Edilul de Huși ar fi jignit-o pe Cătălina Popa spunându-i că ar fi fost dată afară de la o agenție bancară pe motiv că ar fi fost prinsă furând. Consiliera liberală a replicat și a zis, cel mai probabil la adresa primarului, ”cât este de prost”. De la această ultimă ripostă, conflictul verbal dintre cei doi a degenerat și, după mai multe schimburi de cuvinte jignitoare, precum ”Băi, nesimțito!” și ”Aplauze pentru cât ești de bătrână și de proastă”, în final primarul i-a spus Cătălinei Popa ”O mai mare nesimțire decât dați dumneavoastră dovadă nu am văzut la nimeni”. În urma acestei ultime jigniri, consiliera PNL a părăsit sala de ședințe, nu înainte de a-i transmite primarului că o să răspundă în fața instanței pentru jignirile aduse. Sentința dată de Tribunalul Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 30 de zile. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

Șoseaua de centură a municipiului Vaslui intră în proiectare

de Dănuț CIOBANU Proiectanții vor ...

Fostul subprefect Sergiu Marian, eliberat condiționat de Judecătoria Vaslui. DNA a contestat din nou măsura

Fostul subprefect Sergiu Marian a ...

%d blogeri au apreciat: