Home / Social / Zeci de intervenții ale pompierilor vasluieni în ultimele zile

Zeci de intervenții ale pompierilor vasluieni în ultimele zile

În perioada 22 februarie 2019, ora 16.00 – 25 februarie 2019, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit la 36 misiuni. Dintre acestea 29 au fost ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Pompierii bârlădeni au intervenit vineri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Gherghești, comuna Gherghești. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta în bucătărie și la acoperișul acesteia, cu probabilitatea de propagare la întreaga casă și vecinătăți. Urmare a incendiului au ars obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, aparatură de gătit și preparatul hranei, 10 metri pătrați tavan din lemn, aproximativ 20 metri pătrați acoperiș din azbociment, pe astereală din lemn. A fost salvată locuința cu bunurile aferente din celelalte camere și locuințele învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost flacăra de la aparatul de gătit lăsat nesupravegheat.

Detașamentul de Pompieri Bârlad a mai trimis un echipaj sâmbătă, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Stoișești, comuna Banca. Urmare a incendiului au ars obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, aparatură de gătit și preparatul hranei, aproximativ 20 metri pătrați acoperiș din tablă, pe astereală din lemn. Datorită intervenției imediate a pompierilor au fost salvate casa, magazia și casele învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din sistemele de încălzit.

Militari de la Detașamentul de Pompieri Vaslui au intervenit duminică pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Muntenii de Jos, comuna Muntenii de Jos, cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autoscară mecanică. La ora 01:00 s-au retras două autospeciale de intervenție, iar pentru asigurarea zonei, începând cu ora 02.00, o autospecială de stins incendii a rămas la locul evenimentului. La ora 08:00, dimineața, toate fortele de intervenție s-au retras la unitate. În urma incendiului au ars: aproximativ 350 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, 200 metri pătrați planșeu din lemn placat cu rigips și polistiren, o colecție de icoane, 20 covoare, 10 saltele relaxa, 10 televizoare, 15 PICK-uri, un război de țesut, trei calculatoare, instalația electrică. S-au degradat aproximativ 250 metri pătrați parchet melaminat, patru uși din lemn masiv, aparatură electronică de supraveghere, zugrăveala de pe pereti. Au fost salvate: la parter o parte din mobilier, centrala termică, două lăzi frigorifice, un frigider, un boiler electric și alte bunuri din locuință; au fost protejate trei imobile învecinate. Sursa probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Nu au fost persoane rănite, intoxicate cu fum, sau personal propriu în urma intervenției desfășurate, de către pompierii militari. Conducerea intervenției a fost asigurată de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al județului Vaslui, colonel Ghiorghe Blagoci.

Pompierii bârlădeni au intervenit în aceeași zi cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un autoturism, în municipiul Bârlad. Autoturismul a ars în proporție de 80%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric la un conductor electric defect.

Sâmbătă a avut loc o misiune privind deblocarea unei uși, cu un echipaj de stingere, în municipiul Bârlad.

Pompierii vasluieni s-au întors de două ori din drum, pe 22 și 24.02.2019, incendiile fiind lichidate de proprietari și serviciile voluntare pentru situații de urgență. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: